Strafke
header-stripes

As. zondag bloesemzegening en landbouwmarkt

maandag 22 april 2019

Zondag aanstaande, 28 april, is de prachtige omgeving aan het kerkje van Guvelingen de unieke locatie om de bloesempracht te zegenen samen met o.m. de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers, studiekring Guvelingen, Haspengouwse Academie,… Sinds 1951 is deze locatie het decor voor de prachtige bloesemzegening.

Lees meer →

De Roxy: Gunter Reniers in Guernica

donderdag 14 maart 2019

De Limburgse acteur Gunter Reniers, die u kent van TV-rollen in o.a. ‘Wittekerke’, ‘De Kotmadam’ en ‘Hallo België’ staat voor het eerst solo op de planken. Op vrijdag 22 maart gaat in zijn eigen theater De Roxy ‘Guernica’ in première.

Lees meer →

Gezocht: groot hondenhart met gouden randje

woensdag 27 februari 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden op zoek naar een gouden mandje voor Ingka, een hond met een gouden hart.

Lees meer →

TIP: Springkastelenfestival & terras

zondag 24 februari 2019

Vandaag organiseert Zeppyfun een extra 'Zeppyfun on tour', een echt springkastelenfestival. Zeppyfun bouwt de sporthal van het Koninklijk Atheneum om tot heus sprinkastelenparadijs. "Zo kunnen de kids hun favoriete springkasteel kiezen voor hun feest in het voorjaar", klinkt het bij Eric Vanmanshoven. "Er staat vandaag een hindernisbaan van maar liefst 20 meter!"

Lees meer →

Extra voorstelling 'De reünie' in De Roxy

vrijdag 22 februari 2019

Het gaat hard voor de nieuwe voorstelling ‘De reünie’ in Theater De Roxy. De 10 geplande voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht. Daarom organiseert De Roxy een 11de voorstelling op donderdagavond 28 februari om 20u15.

Lees meer →

Carnaval in Cosmocafé: zeven dagen, zeven zonden

vrijdag 15 februari 2019

Zeven dagen Carnaval-Zeven Zonden. Het Cosmocafé gaat de stunt wagen. Het feest start op woensdag 27 februari. Met op die eerste dag een optreden van Joe Hardy.

Lees meer →

Les Truttes op 26 april in de GAZO

vrijdag 15 februari 2019

Er zit een muzikale topavond aan te komen. De band 'Les Truttes' zakt op vrijdag 26 april af naar Sint-Truiden om er de GAZO op z'n kop zetten. De voorverkoop is intussen gestart.

Lees meer →

Première 'De Reünie' in De Roxy

maandag 11 februari 2019

‘De reünie’, het nieuwe theaterstuk van Yves Caspar, gaat vrijdag 15 februari in première in De Roxy. Het stuk loopt tot 3 maart. Wie erbij wil zijn, moet snel wezen;

Lees meer →

Dierenasiel zoekt pleeggezin voor Puca en haar pups

maandag 11 februari 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden lanceert vandaag via haar facebookpagina een dringende oproep om een pleeggezin te vinden voor (zwangere) Puca en haar puppy's die op komst zijn.

Lees meer →

Kato zoekt baasje

woensdag 6 februari 2019

Via haar facebookpagina zoekt het Dierenasiel van Sint-Truiden nieuwe baasjes voor dieren die ze opvangen. Wij pikten er weer eentje uit. Kato is de naam. Een superpoes, 4 jaar oud. En ze stelt zichzelf voor. Heb jij een plekje? Mail dan even naar Info@dierenasielsinttruiden.be .

Lees meer →

Trudo Boks Club pakt uit met spannend Boksgala

zondag 3 februari 2019

De Trudo Boks Club houdt van tradities en dus organiseert ze op zaterdag 16 februari om 19.30 uur haar jaarlijks boksgala in het sportcomplex Sint-Pieter met met 5 elite- en 9 amateurkampen.

Lees meer →

Roxy: FC Kampioenen in CC De Bogaard

vrijdag 1 februari 2019

Nu maandag 4 februari organiseert Roxy Theaterproducties een extra voorstelling van ‘Stilte, we draaien’ in CC De Bogaard in St-Truiden om 20u15. Onder andere Loes Van Den Heuvel en Ben Rottiers (Carmen en Pol uit De Kampioenen) spelen de pannen van het dak in deze geweldige komedie.

Lees meer →

Kienavond in Scholengroep Domein Speelhof

donderdag 31 januari 2019

op vrijdag 8 februari is er een kienavond in de gebouwen van scholengroep Domein Speelhof. De organisatie is in handen van de Vriendenkring.

Lees meer →

NST brengt 'Ketchup en Sangria'

zaterdag 26 januari 2019

Het Nieuw Sint-Truidens Toneel brengt in februari het stuk 'Ketchup en Sangria' van auteur Greenwood & Parkes in een regie van Frank Nijssens op de planken van De Kajaan. Het belooft alleszins weer een ontspannend avondje uit te worden.

Lees meer →

Soroptimist met Gospelviering voor goede doel

vrijdag 25 januari 2019

Soroptimist organiseert op zondag 3 februari om 10 uur een gospelviering met een gastoptreden van showkoor Rise Up in de Minderbroederskerk En dit ten voordele van Sint-Vincentius. Het is meteen de laatste afspraak in voornoemde kerk.

Lees meer →

Echte veiling in ’t Veilinghuis

donderdag 24 januari 2019

Dit weekend wordt er in 't Veilinghuis een belangrijke openbare verkoop gehouden, maar liefst 250 kunstwerken gaan onder de hamer. Een bronzen beeld, een houten raket, een jukebox, een Delvaux, dat zijn nog maar enkele zaken waarop je zondag kan bieden.

Lees meer →

DaVo stelt saloncondities voor met hapje en drankje

donderdag 24 januari 2019

Autoliefhebbers kunnen zich weer volop uitleven op het autosalon in Brussel. 'Motor Show Brussels 2019' loopt nog tot en met deze zondag. Het is intussen de 97ste editie. BMW DaVo stelt ook hun saloncondities voor en ontvangt u daarom graag de komende twee weekends met een hapje en een drankje in hun toonzaal te Sint-Truiden.

Lees meer →

Keramiek van eigen bodem

woensdag 23 januari 2019

Pascal Naessens, Sergio Herman, Serax, Piet Boon … Grote commerciële namen die bekend zijn om onze gerechten op een verrassende wijze te presenteren. Ook in Sint-Truiden bouwt Evi Radoes aan haar keramiekdroom, die staat voor tijdloos design en duurzaamheid. Vergezeld van cappuccino en lekker gebak van Twenty-Two Coffee ging Truinesse bij Evi op visite.

Lees meer →

Opendeurdagen autosalon bij Mercedes Claes & Zn

zaterdag 19 januari 2019

Naar aanleiding van het autosalon opent Mercedes Claes & Zonen de deuren gedurende drie volledige weekends. Je kan er doorlopend terecht van 14 januari tot en met 8 februari van 9 tot 18 uur. Op zondagen van 10u tot 17 uur.

Lees meer →

Politiehuis is een bezoek meer dan waard

vrijdag 18 januari 2019

De politie krijgt regelmatig groepen op bezoek. Kwestie van kennis te maken met de dienst en evetueel iets op te steken rond veiligheid.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek