Strafke
header-stripes

22ste Boekenbeurs Kiwanis

dinsdag 15 oktober 2019

Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw organiseert vanaf 31 oktober drie dagen lang haar 22ste tweedehandsboekenbeurs in de polyvalente sportzaal van KCST in de Plankstraat van Sint-Truiden.

Lees meer →

Zondag allemaal naar opgeknapte kapel Duras

vrijdag 11 oktober 2019

De kapel op het pleintje in Duras is helemaal opgeknapt. Daarom organiseren de kerkfabriek van Wilderen en het buurtcomité Trasteneer zondag aanstaande om 11 uur een open-kapel-dag. Iedereen is uitgenodigd voor een knabbel en babbel.

Lees meer →

Sint-Vincentius neemt DE MINDERE (even) over

woensdag 9 oktober 2019

Sint-Vincentius Sint-Truiden bestaat volgend jaar 165 jaar. In de aanloop naar dit feestjaar nodigt deze vereniging, die zich het lot van de armen aantrekt, je op 12 en 13 oktober uit in Franciscus museum DE MINDERE. Je kan er verantwoordelijken van Sint- Vincentius en mensen die steun van hen krijgen ontmoeten.

Lees meer →

Zondag: Opendeur dierenasiel

zaterdag 5 oktober 2019

Zondag, 6 oktober, houden drie Limburgse dierenasielen hun opendeur. Zo ook in Sint-Truiden. Daar kan je van 13 tot 18 uur terecht.

Lees meer →

Maandag: STVV-Genk voor beloften

dinsdag 1 oktober 2019

De beloften van STVV ontvangen maandag Racing Genk. Aftrap op Stayen, 19.30 uur.

Lees meer →

500 bakken bier te winnen op Haspengouwmarkt

dinsdag 1 oktober 2019

Naar aanleiding van het Weekend van de Klant én een speciale thema-editie van de Haspengouw Markt, worden de marktbezoekers dit weekend verwend met een speciale actie. Zo zullen er zaterdag maar liefst 500 bakken bier verloot worden dankzij de Beroepsvereniging van Marktkramers Sint-Truiden en Shop & The City .

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten op zondag 6 oktober

maandag 30 september 2019

Trudo’s Zondag Gasten op zondag 6 oktober: een veelzijdige talkshow rond muziek en woordkunst! Deze keer ontmoet gastheer Guido Wevers niemand minder dan Bob Permentier, Gilles Ledure en Hind Eljadid.

Lees meer →

Komend weekend Levensloop in Park en Technicum

zondag 29 september 2019

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober is het Levensloop in het stadspark. Dan loopt of wandelt heel Sint-Truiden om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker. Jij neemt toch ook deel? Elke stap is van levensbelang

Lees meer →

Zondag opendeur bij brandweer

maandag 23 september 2019

Aanstaande zondag, 29 september, van 13 tot 18 uur, is het opendeur bij de brandweer. Dit is een organisatie van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg

Lees meer →

Infoavond over pleegzorg

zondag 22 september 2019

Op de infoavond krijg je uitleg over pleegzorg van een pleegzorgwerker en vertelt een ervaren pleegouder zijn of haar verhaal. Na het volgen van de informatieavond heb je een juist beeld over pleegzorg. Het wordt dan een stuk duidelijker op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.

Lees meer →

Zatedag 28 september Haspengouw MTB Challenge

vrijdag 20 september 2019

Zaterdag 28 september organiseren de gemeenten Heers en Gingelom de Haspengouw Mountainbike Challenge, samen met het Heers Mountainbike Team en MTB-Gingelom.

Lees meer →

#GEDURFD, een ontmoeting die je leven verandert

donderdag 19 september 2019

Een expo van Franciscusmuseum DE MINDERE over een gewaagde ontmoeting van precies 800 jaar geleden tussen een christen (Fransciscus van Assisi) en een moslim (Sultan Al-Kamil). Je moet het gezien hebben. Trouwens, durf jij het ook aan om een vreemde bezoeker face-t-face te ontmoeten. De Mindere daagt je uit. Deze expo loopt tot en met 15.12.2019 en is gratis

Lees meer →

Gezocht: pleeggezinnen voor honden

donderdag 19 september 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden is dringend op zoek naar pleeggezinnen voor honden. Zo'n pleeggezin is vaak een onmisbare tussenstop in de zoektocht naar een nieuw baasje

Lees meer →

Mekaar in de ogen kijken op het Speelhof

woensdag 18 september 2019

Waar is de verbinding tussen mensen naartoe? Kijk elkaar 1 minuut in de ogen om dat te ontdekken.

Lees meer →

Een nieuw festival voor klassieke muziek in de Academiezaal!

zaterdag 14 september 2019

Hij smeekte er al jaren om, maar nu is het zover en krijgt de Academiezaal in Sint-Truiden het gerenommeerde strijkkwartetfestival dat hij verdient.

Lees meer →

Oppenheimers pakken uit met 17de Oktoberfeest

vrijdag 13 september 2019

Op zondag 6 oktober richt de Oppenheimers Blaaskapel uit Velm voor de 17de maal haar Oktoberfeest in. Het belooft weer een dag vol plezier, ambiance en lekker eten en drinken te worden. Nu al zijn kaarten beschikbaar. Reserveren voor eten moet voor 2 oktober.

Lees meer →

Treed in de voetsporen van Trudo

donderdag 12 september 2019

Veel mensen weten dat Trudo de stichter is van de stad die later naar zijn naam werd vernoemd, ‘Sint-Truiden’.

Lees meer →

Maak kennis met fruitteelt van de toekomst

donderdag 12 september 2019

Op zondag 15 september van 10u tot 18u is het Dag van de Landbouw. Ook in Sint-Truiden stelt een modern landbouwbedrijf zijn deuren open. Trippel Tree toont bezoekers hoe zij door middel van innovatie de weg van de toekomst zijn ingeslagen in de moeilijke context van vandaag.

Lees meer →

‘Nen Hollander’ in Theater De Roxy

woensdag 11 september 2019

Na een lange, hete zomer kan u de volgende maanden weer terecht in het gezellige Theater De Roxy in St-Truiden voor een tiental heerlijke komedies. Als eerste is ‘Mijne schoonzoon is nen Hollander’ aan de beurt. Een echte topper van de Vlaamse comedyschrijver Ruud De Ridder.

Lees meer →

15 september: Dag van de Landbouw

woensdag 11 september 2019

Zondag 15 september is het Dag van de Landbouw en houden een aantal bedrijven in de regio een opendeur. In Sint-Truiden kan je terecht bij tuinbouwbedrijf Trippel Tree, één van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek