Strafke
header-stripes

Zijn er mensen in je buurt die het moeilijk hebben?

Geschreven door Stad Sint-Truiden op zondag 17 december 2017 in rubriek Stadsinformatie

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Het Sociaal Huis doet een warme oproep aan alle Truienaren om aandacht te besteden aan buren die beperkt zijn in hun mogelijkheden en sociale contacten.

De winter brengt voor velen en vooral voor alleenstaanden en ouderen of zieken heel wat ongemakken met zich mee. Nogal wat mensen dreigen te vereenzamen, vinden niemand om hun boodschappen te doen of hebben niet de nodige financiële middelen om zich te verwarmen.
De thuisdiensten en de sociale dienst van het OCMW kunnen bejaarden en zieken ook tijdens de winterperiode een comfortabel leven bezorgen.
Ze leveren maaltijden aan huis, de klusjesdienst kan bijvoorbeeld sneeuw komen ruimen, je kunt een beroep doen op de boodschappendienst, …

Je kan de thuisdiensten bereiken via 011 69 70 42. De maatschappelijk werker brengt een huisbezoek en start zo snel mogelijk de gepaste hulp op.

Naast de thuisdiensten kan je ook terecht in het Sociaal Huis. Een maatschappelijk werker kan nagaan of je in aanmerking komt voor bijdragen in onder meer de verwarmingskosten en medische uitgaven. Je kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal Huis via 011 69 70 30.

Het Sociaal Huis doet een warme oproep aan alle Truienaren om aandacht te besteden aan buren die beperkt zijn in hun mogelijkheden en sociale contacten. Iedereen kan wel een beetje steun gebruiken.

 

Meer info

OCMW - Sociaal Huis

Thuisdiensten

Clement Cartuyvelsstraat 12, 3800 Sint-Truiden

T 011 69 70 30

sociaalhuis@ocmw-st-truiden.be

www.sociaalhuissinttruiden.be

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek