Strafke
header-stripes

Zeus zoekt nieuw baasje

Geschreven door redactie op vrijdag 7 juli 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Dierenasiel
Deze leuke Westy is Zeus. Zeus werd geboren in januari 2008 en bracht zijn leven tot nu toe door als dekreu in een fokkerij. In het verleden deed Zeus een trauma op, hij werd niet altijd even zacht behandeld.

 

 Daardoor heeft hij het moeilijk met bepaalde vreemde mensen, dan bijt hij van zich af. Eens je zijn vertrouwen hebt, laat hij echter alles toe.
"Hij werd vanuit ons asiel geadopteerd maar hij eiste zijn baasje volledig op. Elke bezoeker zag hij als indringer. Zeus heeft een echte kenner van het ras nodig die hem leert dat mensen goed zijn. Zindelijkheid zal hij nog moeten leren. Hij werd eerder geplaatst op een appartement en we merken dat hij liever een thuis heeft met een omheinde tuin. Hij houdt ervan om af en toe buiten te zitten met z'n neusje in de lucht", klinkt het in het dierenasiel van Sint-Truiden. "Ook alleen thuis blijven is nog een aandachtspunt."
Zeus heeft altijd in een hok geleefd, maar leerde in zijn laatste thuis de bench aan. Hier ging hij probleemloos in slapen.  Zeus kan goed aan de leiband lopen. Hij houdt van wandelingen! 

Het is geen schoothondje. Een aai hier en daar vindt hij dik oké, maar vraag geen uitgebreide knuffelpartijen van dit kereltje.  Door zijn onzekerheid en verleden wordt hij niet geplaatst in een gezin met kleine kinderen (< 12 jaar).

Zeus kan enkel geplaatst worden bij mensen die vaak thuis zijn en tijd in hem willen investeren. Ook met stabiele teven kan hij samenleven.

Hij is blind aan één oog, maar heeft hier weinig last van. Zeus is gecastreerd. Zeus heeft al wat meegemaakt in zijn leventje en zoekt iemand die hem een stabiele thuis kan geven.

info: www.dierenasielsinttruiden.be

 
ReactiesVe zitten och op Faceboek