Strafke
header-stripes

Zesde Revue Nachtwacht bijna uitverkocht

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 14 april 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Danny Claes
Cabaretgezelschap De Nachtwacht pakt in mei uit met zes voorstellingen van hun nieuwe revue. "Omdat we dichtbij én tussen de mensen willen spelen kozen we voor het unieke kader van de brouwerij en alcoholstokerij van Wilderen", zegt voorzitter Benny De Smeidt.

De meesten van jullie draaien al heel wat jaren mee. Komt er dan geen sleet op?
"De voorbije jaren zijn er jongere mensen bijgekomen en die toonden ondertussen ook al wat ze in hun mars hebben. Sleet is er dus helemaal niet. Integendeel, die jonge mannen leggen ons het vuur aan de schenen. De oudere garde moet laten zien dat ze bijlange nog niet versleten zijn", zegt de voorzitter lachend. 

"We zijn de voorbije jaren ook een heel andere weg ingeslagen. We brengen nu, naast de sketches en stand-up comedy, ook erg visuele en muzikale nummers. Stilstaan is ook voor ons achteruitgaan. En dat zijn we zeker niet van plan."

Waarom kozen jullie het decor van de brouwerij in Wilderen?

"Onze specialist Georgy bouwde zelf ons podium en we spelen dan ook echt op een zucht van de toeschouwers en willen heel wat persoonlijk contact. “

“Je mag niet vergeten dat heel wat mensen veel van onze mannen persoonlijk kennen en dan is dat toch wel belangrijk. En onze toeschouwers drinken natuurlijk ook graag een lekker biertje tijdens de voorstelling, waar kan je dat beter dan in een brouwerij?"

Wat mogen toeschouwers verwachten?
“Vaste waarden als The Great Mauricini, mijn stand-up en de grappen en grollen van Jan, Jos en Hector blijven natuurlijk. Maar ook de muzikale live-begeleiding van Francis geeft heel wat nieuwe mogelijkheden. Daar maken we gretig gebruik van.”

“En dan heb je de jongere garde zoals Zaër, Frank, Bart, Michel, Erik, Tom en Raf. Ook zij zorgden voor een verfrissende kijk op onze revue en zijn nu niet meer aan hun proefstuk toe."

Praktisch
De Revue van de Nachtwacht om 20.15 uur in de Brouwerij en Alcoholstokerij van Wilderen
dinsdag 9 en 16 mei, woensdag 10 en 17 mei en donderdag 11 en 18 mei
Er zijn nog kaarten voor 9, 10 en 18 mei
Kaarten aan 15 euro kan je bestellen via 0498 08 03 44 of nachtwacht@live.be

 ReactiesVe zitten och op Faceboek