Strafke
header-stripes

Zes KCST’ers bezoeken Europees Parlement

Geschreven door redactie op donderdag 12 oktober 2017 in rubriek Nieuws

Fotograaf: RR
Op 11 oktober werd het Europese Parlement in Brussel overspoeld door 50 mondige meisjes. Elf vrouwelijke Europarlementsleden – onder wie Hilde Vautmans - ontvingen hen in het kader van de #Girl2Leader-campagne. KCST vaardigde 5 ambitieuze jongedames af

Frauke Coune (6HW), Paulien Hazevoets (6GWI), Lien Knaepen (6GL), Lien Paredis (6LWI), Lotte Tersago (6MTWE) en Shantilata Wouters (6CEM) vertegenwoordigden de vrouwelijke KCST’ers met verve.

De timing was niet toevallig: op de ‘International Day of the Girl Child’ kwamen de deelneemsters te weten hoe de vrouwelijke parlementsleden politiek betrokken geraakten. De jongeren werden ook rondgeleid in het Europese Parlement, woonden een commissievergadering bij en luisterden naar gastspreeksters die via YouTube de boodschap verspreiden dat de wereld vrouwelijke leiders nodig heeft.

Het gezelschap trok vervolgens naar de kantoren van Google voor een lunch en de workshop “IamRemarkable” (“Ik ben bijzonder”) die de deelneemsters opriep om hun stem te laten horen op het publieke forum. De initiatiefnemers hopen dat deze ervaring de meisjes mag inspireren om zelf in de politiek te stappen en een verschil te maken. Aan het enthousiasme van de KCST-delegatie zal het alvast niet liggen!

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek