Strafke
header-stripes

Zeg's Truineer... de nieuwe hit van de Sacré Coeur

Geschreven door De redactie op zaterdag 9 november 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
De carnavalvereniging Sacré Coeur bestaat elf jaar. En dat gaat de brave en minder brave burger geweten hebben. Gisterenavond zetten ze de studio van Bertie Moors in Lanaken op stelten voor een nieuw lied: 'Zeg 's Truineer'.

Zeg 's Truineer.... Dat moet de nieuwe carnavalhit worden van de Sacré Coeur met -hoe kan het anders- Dimitri Flossy als leadzanger. Hij kreeg de steun van zijn 'kameraden' en van Stefan en Mathieu van het duo Easyline. Het resultaat mag gezien worden. 'Zeg 's Truineer' heeft het potentieel op een geslaagde hit te worden. Het is alleen nog afwachten hoe het publiek reageert.

"Na ondermeer 'Vee gon ne taas' en 'Hey Marie-Jeanne' is dit al mijn vijfde carnavalslied", vertelt Dimitri Flossy, ex-prins Flossy I, ex-lid van de Raad van Elf en nu voorzitter van de Sacré Coeur. "We bestaat nu elf jaar, een jubileum in carnavalmiddens. Dit jaar wordt het voor ons dus een heel speciaal jaar. Onze Nacht van de Sacré Coeur verhuist bijvoorbeeld voor één keer van 't Café bij Dennis naar 't Veilinghuis. Daar plannen we een heuse ambianceavond met onder andere Yves Seghers en Les Folles De Gand." Nochtans kwam Flossy niet meteen op de idee om een schlager op te nemen. "Klopt. Het was Philip Kevers, ook lid van de Rv11 en SC-man van het eerste uur, die doorduwde en kwam aandraven met de idee om Stefan Elen, de muzikant van Easy Line, in te schakelen om een carnavalsliedje te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Op een avond zaten we samen en in geen tijd hadden we een melodie en een tekst klaar. Die werd goed in onze groep onthaald. En gisterenavond zakten we af naar Lanaken om het lied in te zingen in de BM studio. Het werd een mooie avond die ons veel plezier en voldoening gaf. Het is nu nog even wachten hoe de reacties zullen zijn. Met dank alleszins aan al mijn kameraden van de Sacré Coeur, Stefan en Mathieu van Easyline en Bertie Moors van BM studio. Laat het carnaval maar starten."

ReactiesVe zitten och op Faceboek