Strafke
header-stripes

Winnaars Bibweek krijgen geschenktas

Geschreven door redactie op zaterdag 21 oktober 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Stad Sint-Truiden
Op zaterdag 21 oktober kregen de winnaars van het stadsbestuur een bijzondere geschenktas ter gelegenheid van de week van de Bib. Die was gevuld met – hoe kan het ook anders – boeken.

 

Elk jaar zetten alle Vlaamse bibliotheken begin oktober hun werking extra in de kijker tijdens de bibweek. Die wordt steevast feestelijk ingezet met een verwendag voor alle bezoekers. Sint-Truiden haakte er ook een aantal leuke prijsacties aan vast. 
 
De voorbije dagen was het feest in de Bibliotheek Toni Coppers. Tijdens de bibliotheekweek trakteerde het stadsbestuur de bezoekers op tal van leuke verwennerijen en fijne verrassingen. Op 14 oktober was er opnieuw een verwendag met een ontbijtje en allerlei animatie voor de kinderen. In het overige deel van de week doken er verschillende lezingen, infosessies en rondleidingen op.
 
Bijzonder
“2017 was een bijzonder jaar voor onze bibliotheek. Die kreeg samen met ons cultuurcentrum een vernieuwingsbeurt en staat sinds mei ook te boek als de Bibliotheek Toni Coppers. Onder deze nieuwe naam blijven we ook in de toekomst inzetten op kwalitatieve dienstverlening voor onze trouwe en toevallige bezoekers. Eén keer per jaar zetten we hen in de bloemetjes. Ook dit keer was de bibliotheekweek opnieuw een groot succes”, zegt schepen van Bibliotheek Johan Mas.
 
“Tijdens de bibliotheekweek verwennen we onze vaste klanten, maar slagen we er ook in om nieuwe bezoekers te bekoren. Mensen die er anders niet over de vloer komen, springen dan binnen om een lezing of een infosessie bij te wonen. Intussen maken ze wel kennis met het aanbod, lenen ze een boek uit en voor je het weet zijn ze vaste klant”, zegt burgemeester Veerle Heeren.
 
Geschenktas
Ook dit jaar werden er opnieuw een aantal leuke prijsacties aan de bibliotheekweek vastgehaakt, waarvoor er 17 winnaars uit de bus kwamen. Het stadsbestuur ontving alle winnaars op zaterdag 21 oktober in de Bibliotheek Toni Coppers. De gelukkigen kregen er allemaal een prachtige draagtas boordevol interessant leesvoer mee naar huis.

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek