Strafke
header-stripes

Winkeldievegge gebruikte geweld tegen C&A-verkoopster

Geschreven door Truineer op woensdag 18 september 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Een 59-jarige Armeense vrouw is woensdag via de snelrechtprocedure in de Hasseltse rechtbank moeten verschijnen voor een diefstal met geweld.

Eind augustus sloeg ze toe in de C&A van Sint-Truiden. Het personeel hield de vrouw in de gaten omdat er een vermoeden was dat ze er al eerder diefstallen pleegde. Toen bij een controle bleek dat ze de etiketten uit enkele kledingstukken had gesneden, plooide ze de duim van een verkoopster om en probeerde te vluchten.
De procureur wees erop dat de vrouw in het verleden ook al eens tegen de lamp was gelopen. Doordat de verdachte geweld gebruikte, vroeg het openbaar ministerie een straf van 18 maanden. Advocaat Kris Govaerts schrok van de vordering: “Bijzonder zwaar. En dat voor een buit die amper 256 euro bedroeg. Mijn cliënte geeft de feiten ook toe. Ze woont al 20 jaar in België, is goed geïntegreerd en heeft geen financiële problemen. Ik vraag me af of er geen psychosomatische klachten zijn waardoor ze zo gehandeld heeft. Nu haar familie eindelijk de feiten kent, is er ook extra controle op de vrouw. Bovendien heeft ze na de diefstal een nacht in de cel verbleven. Een opschorting eventueel met voorwaarden lijkt me hier meer op zijn plaats.” Vonnis op 16 oktober.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek