Strafke
header-stripes

Weer paardenbeul actief

Geschreven door Truineer op dinsdag 3 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
In de nacht van zaterdag op zondag is Sam, een 20-jarige pony die zijn rustige dag in een weide langs de Alkense Onze-Lieve-Vrouwstraat doorbracht, doodgeknuppeld.

“We zagen de voetstappen in het gras en de stok waarmee Sam het hoofd meer dan waarschijnlijk is ingeslagen”, vertelt eigenaar Flip Vanelderen. “De veearts kon hem niet meer helpen en inslapen was de beste oplossing. Heel jammer, op de gezegende leeftijd van twintig jaar was hij rustig aan het genieten van zijn oude dag.”
De politie van de politiezone Borgloon kwam ter plaatse, maar heeft op dit moment geen idee wie hier achter zit. Feit is dat er een opnieuw een paardenbeul actief is in Zuid-Limburg.”
Het was nu even rustig in de paardenwereld, en dan plots duikt er opnieuw een paardenbeul op uit het niets. Ook Truiens landbouwschepen Hilde Vautmans, zelf ook een fervent paardenliefhebster, is aangedaan.  “Dit leeft enorm in de paardenwereld”, zegt Truiens schepen van Landbouw Hilde Vautmans. “Ik roep iedereen op om verdachte bewegingen in en rond de paardenweiden meteen bij de politie te melden. We moeten opnieuw zeer waakzaam zijn.” In de eerste helft van november werd er nog een veulen toegetakeld door een paardenbeul, die nog steeds in alle vrijheid rondloopt.

ReactiesVe zitten och op Faceboek