Strafke
header-stripes

Vrouw probeert agent te wurgen

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 9 februari 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: IF
Voor een 35-jarige is in de strafrechtbank de internering bevolen. De vrouw verbleef op 17 november 2015 in een instelling in Sint-Truiden, maar vertrok er op eigen houtje.

Ze bood zich twee uur later aan op een politiecommissariaat omdat ze op zoek was naar opvang. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Er werd beslist om de vrouw overte brengen naar de instelling in Sint-Truiden, maar tijdens de terugrit ter hoogte van Zoutleeuw liep het fout. De vrouw die helemaal niet terug wou, zat achter in de combi. Ze ging achter de bestuurder zitten, nam een sjaal en probeerde de agent die aan het stuur zat te wurgen.

De inspecteur werd met zijn achterhoofd in de hoofdsteun van de zetel getrokken en kreeg geen lucht meer. Zijn collega reageerde kordaat en kon de vrouw met enkele rake klappen uitschakelen. De vrouw verweerde zich nog door te krabben met haar nagels. De twee agenten raaktengewond, maar konden de combi veilig aan de kant zetten.

"Ik wilde liever dood dan terug te keren", verklaarde de vrouw die met haar actie een ongeval wou veroorzaken. Ze werd veroordeeld voor poging doodslag en slagen en verwondingen. Een deskundige stelde een borderline-persoonlijkheidsstoornis bij haar vast. De rechter beval de internering als beschermingsmaatregel. 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek