Strafke
header-stripes

Vroegere Nieuwscafé heet nu Bistro Sacre Coeur

Geschreven door Redactie op donderdag 12 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Atelier Radoux
De grootste zaak in centrum Sint-Truiden heeft sinds dinsdag de deuren opnieuw geopend. De zaak die eerder bekend stond als ‘t Nieuwscafé, is nu omgedoopt tot ‘Bistro Sacre Coeur’. Letterlijk vertaald naar bistro Het Heilig Hart, vernoemd naar het plein waarop het pand zich bevindt. Het plein was meer dan 20 jaar één van de populairste plaatsen van Haspengouw, een begrip in Sint-Truiden. Een ontmoetingsplaats die nu terug geopend is. Samen met Twenty Two Coffee (vroegere Barza) van gebroeders Mignolet en Roasties ademt de hoek op ’t gezelligste plein horeca uit als nergens anders.

Nieuw hoofdstuk
In 1995 opende Pascal Vossius voor het eerst de deuren, in 2010 nam Rik Geladé de fakkel over. Maar sinds eind vorig jaar stond het pand terug leeg. Veel Truienaren hoopten op een nieuwe invulling. Nieuwe zaakvoerders Tom en Sara sloegen de handen in elkaar en openen vanaf vandaag de deuren. Met een speciale belichting, nieuwe meubels en Haspengouwse invloeden zetten ze de zaak in een nieuw daglicht mét veel daglicht.
 
Goud en Haspengouw
De nieuwe zaak is kleurrijk en gezellig ingericht. Als je de zaak binnenkomt zie je al meteen een kunstwerk van lampen, op de muur prijkt een panorama van een Haspengouws landschap met vuurkorven. Verder in de zaak zie je een enorme kleurrijke print van ‘Het Laatste Avondmaal’. Je voelt letterlijk de palloxen in de zaak, want het hout is bewerkt. Goud is hier de rode draad, deze komt in details terug van op de randen van de tafels tot in de lusters en de menukaart. De menukaarten zelf worden gepresenteerd op houten uitgesneden bordjes van appels en peren.
 
Droom die uitkomt
“Onze droom is nu werkelijkheid geworden. Tom en ik leerde elkaar hier 9 jaar geleden kennen. En kijk ons hier nu staan, als zaakvoerders van één van de mooiste zaken van Sint-Truiden”, zegt Sara bijzonder fier. “Haspengouw op het bord en in het glas, dat is wat we hier brengen. Een plaats waar iedereen kan genieten: van ontbijt tot apero, zakenlunches tot fine dining. Maar ook voor een lekkere pils, een goed glas wijn of een heerlijke koffie”, zegt Tom Wazian. Tom, de chefkok, deed al heel wat ervaring op bij sterrenzaken zoals Aen Tafel bij Luc Bellings, de Slagmolen en de Barrier.
 
Belangrijk voor Sint-Truiden en acties in december
“De buren Wouter van Twenty Two Coffee en Raf van Roasties Bar zijn enthousiast, dat er terug een buur is. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Wij zullen intens samenwerken ter promotie van ons plein. Zo zullen er voor de drie zaken gedurende 10 dagen kerstchalets staan en doen we met z’n allen mee aan de Warmste Tafel. Wij schenken met ieder Warmste Tafel menu 5 euro aan Vinz Schepers (8 jaar), een vriendje van onze zoon Tibo die worstelt met Leukemie. We hopen op een mooi eindbedrag.”
 
Online boeken of bellen
Je kan via www.bistrosacrecoeur.be online reserveren of bellen naar 011 41 76 90. “Met het gezellige eerste verdiep kunnen we ook grote groepen aan”, vult Sara aan. “De reservaties lopen nu al als een trein. Hierdoor hebben we beslist om in de maand december ook op onze sluitingsdag (maandag) te openen.”

ReactiesVe zitten och op Faceboek