Strafke
header-stripes

Vossius hoopt op grote evenementen Brustem

Geschreven door redactie op woensdag 12 april 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
Op de vroegere militaire luchtmachtbasis van Sint-Truiden (Brustem) komt een evenemententerrein van 94 hectare. Aanvankelijk zou het om 130 hectare gaan, maar dat dossier werd nog tijdens de procedure ingetrokken. “Nu hebben we een consensus”, zegt schepen Pascal Vossius (Open Vld).

Het dossier voor het evenemententerrein zit eindelijk in zijn finale fase. Dat schrijft HBVL op woensdag. Het milieurapport is klaar, het openbaar onderzoek start eind deze maand. “Deze zomer leggen we ook het ruimtelijk plan voor aan de gemeenteraad. Dat openbaar onderzoek is voor het najaar”, zegt Vossius.

“Daarna gaan we zoeken naar internationale spelers. We denken aan één groot evenement per jaar en enkele kleinere. De organisator zal ook onze plaatselijke verenigingen moeten inschakelen zodat zij hier ook aan kunnen verdienen.”

Verenigingen boven
Dat de verenigingen moeten ingeschakeld worden is volgens Vossius een logische keuze. “Dat wordt zeker een van de voorwaarden. Bij Pukkelpop gebeurt dat ook. Als we veel volk naar onze stad lokken voor een groots evenement moeten de verenigingen de kans krijgen om hun kas te spijzen”, aldus de schepen. “Ook de lokale handel moet vruchten plukken. De Grote Markt ligt op slechts 2,5 kilometer van het terrein en met treinstations in in Sint-Truiden en Landen zitten we goed.”

Schueremans toont interesse
Concertorganisator Herman Schueremans is alvast geïnteresseerd. “Ik volg het dossier al jaren op. Ik ben blij dat ze hebben doorgezet", aldus Schueremans in HBVL. Hij ziet alvast voordelen. “Het terrein ligt hoog en dat is goed om wateroverlast te voorkomen. Het is er wel wat winderig, maar dat kan opgelost worden door de podia juist te plaatsen. Rock Werchter blijft in Werchter maar ik zie wel andere mogelijkheden.”

Tijdens de evenementen dient de startbaan als parking. Vossius hoopt dat het eerste evenement plaatsvindt in 2019. 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek