Strafke
header-stripes

Feestzaal Heers drie maanden dicht

Geschreven door Truineer op zondag 28 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Na diverse weken onrust in het centrum van Heers en na het niet-naleven van de opgelegde regels hebben we besloten in overleg met de politiediensten om de zaal voorlopig te sluiten voor 3 maanden met onmiddellijke ingang! “We willen zo ook een duidelijk signaal geven dat dit niet kan. Regels zijn er voor iedereen, regels dienen nu eenmaal door iedereen gevolgd te worden, los van de nationaliteit”, aldus waarnemend burgemeester Kristof Pirard.

Op verzoek van waarnemend Burgemeester Kristof Pirard werd er vandaag, zondag 28 april om 11.00 uur, een extra college van Burgemeester en Schepenen samengeroepen om deze sluiting van 3 maanden met onmiddellijke ingang te bekrachtigen. Tijdens de vergadering was er steeds contact met burgemeester Henri Dumont die momenteel op vakantie is maar deze maatregel volledig steunt en mee zal opvolgen.

“Bij deze willen we ook even benadrukken dat zowel het gemeentebestuur als onze politiediensten steeds de nodige maatregelen hebben getroffen met eerdere conflicten en toen reeds de nodige stappen hadden gezet, laat dit heel duidelijk zijn want de perceptie is helaas anders. Maar ook wij moeten de regels volgen en hier bestaan duidelijke procedures over”, vindt Kristof Pirard.

Er werden in het verleden duidelijke regels opgesteld die helaas niet gevolgd werden. Vorige week was meer dan erover met wegblokkades en zelfs vuurwerk. Toen al had het gemeentebestuur de bestuurlijke procedure opgestart en duidelijk gemaakt aan de uitbater alsook aan de komende feestvierders dat er duidelijke regels waren opgelegd die moesten gevolgd worden. Helaas, gisteren bleek dat het boter aan de galg was.

“Daarom sluiten we de feestzaal voorlopig voor 3 maanden met onmiddellijke ingang maar de bestuurlijke procedure blijft uiteraard lopende. Deze week komen we zoals gepland nogmaals samen met de betrokken instanties om de toekomst van de zaal verder te bespreken. Maar we willen nu reeds een zeer duidelijk signaal stellen dat dit echt niet meer door de beugel kan.

Met alle begrip voor ieders cultuur maar dit betekent niet dat de orde moet verstoord worden en dat regels mogen overtreden worden. Net als vorig weekend en gisteren, maar ook in het verleden, werden er gerechtelijke PV’s opgesteld en GAS BOETES opgelegd aan diegenen die zich niet aan de wegcode en regels hebben gehouden”, besluit Kristof Pirard

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek