Strafke
header-stripes

Voorleesweek: schepen Jurgen Reniers leest voor

Geschreven door De redactie op donderdag 21 november 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De nationale voorleesweek is in volle gang. Ook in de bibliotheek van Sint-Truiden kwamen deze week al 120 bezoekers langs om voorgelezen te worden door bekende en minder bekende voorlezers uit de rijke collectie voorleesboeken.

Voorlezen heeft veel voordelen, voor zowel jong als oud. Het verrijkt de taalvaardigheden, stimuleert de verbeeldingskracht en draagt bij aan een betere relatie tussen ouder en kind.

 Dat kunnen inwoners van Sint-Truiden ontdekken tijdens de voorleesweek. Die loopt nog tot 24 november in de bibliotheek en staat dit jaar helemaal in het teken van voorleesrituelen.

 “Voorlezen heeft afgezien van alle educatieve voordelen namelijk ook iets heel gezellig en huiselijk. Elke avond een verhaaltje na het slapengaan, een leuk fragment om de schooldag af te sluiten en noem maar op: allemaal hebben we wel een leuke herinnering aan voorlezen. Die sfeer willen we tijdens de voorleesweek overbrengen naar onze bezoekers”, zegt schepen van Cultuur Jurgen Reniers, die vandaag zelf een voorleessessie voor zijn rekening nam.

 “Hopelijk ontdekken alle bezoekers zo het plezier van voorlezen en maken ze er nadien een vaste gewoonte van. Onze Bibliotheek Toni Coppers herbergt alvast een schat aan mooie boeken om hiermee nog jarenlang door te kunnen gaan”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek