Strafke
header-stripes

Volgend weekend in heel Limburg

Geschreven door Truineer op donderdag 14 november 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Alle politiekorpsen in Limburg controleren volgend weekend op alcohol, drugs en snelheid in het verkeer. Het gaat om een grootschalige SLim-actie voor veilig weekendverkeer.

De SLim-controles zijn een initiatief van de gouverneur. Alcohol, drugs en snelheid blijken de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen op onze wegen. Verkeerscijfers van de provincie tonen dat ongevallen waarbij alcohol in het spel is vooral tijdens weekendnachten gebeuren. Zo blijken weekendongevallen ernstiger dan ongevallen tijdens de rest van de week.
Elk weekend zijn er in minstens vier politiezones SLim-controles. Dat maakt dat er dit jaar in Limburg al 25.438 alcoholtesten werden afgenomen. Daarvan was 2,7 procent positief. Dat is iets minder dan vorig jaar. Er werden ook iets minder zware drinkers betrapt.
De politie heeft tijdens de SLim-acties wel nog een vergelijkbaar aantal snelheidsovertreders beboet. Van de 62.030 gecontroleerden reden er 5.526 te snel. Dit overtredingspercentage van 9 procent is hetzelfde als dat van 2018.
Opvallend toch wel is dat bij alle ongevallen waarbij de politie geroepen wordt tijdens het weekend dat dan 20 procent van de bestuurders te veel heeft gedronken. Dat wil dus zeggen dat een bestuurder op vijf die betrokken is bij een ongeval onder invloed reed.
Dit jaar vielen op de Limburgse wegen al 15 weekenddoden.
Gouverneur Herman Reynders heeft met de Limburgse politiekorpsen en het parket Limburg afgesproken om geregeld grootscheepse controles te houden tijdens de weekends. Volgens hem bewijzen de cijfers dat mensen nog te snel of onder alcohol of drugs rijden. Volgend weekend doen alle politiezones mee, ook de Wegpolitie die actief is op de snelwegen. Een verwittigd man is er twee waard. Een verwittigde vrouw trouwens ook!.

ReactiesVe zitten och op Faceboek