Strafke
header-stripes

Vijf jaar op rij hoogste onderscheiding

Geschreven door Truineer op zondag 9 juni 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Double You Gin is voor het vijfde jaar op rij bekroond met 3 gouden sterren, tevens de hoogste onderscheiding tijdens de Superior Taste Award! Deze onderscheiding werd uitgereikt door International Taste Institute, waaronder 120 topchefs en sommeliers de jury vormden.

Nooit eerder ter wereld behaalde een gin deze score: vijf jaar op rij drie gouden sterren! Normaal dat de Gin uit Wilderentot ver buiten de landsgrenzen enorm gesmaakt wordt. Gino en Gracy Pintelon-Vanhoucke uit Kuurne in “de Vlaanders” vinden het super lekkere gin. “Wij komen meermaals per jaar tot in Limburg om de gin te kopen en om bier te komen halen. Zalige streek, super leuk gezellig brouwerijcafe, lekkere producten, grote plank met food en gin of een biertje  erbij: zalig. Dat maar rap september is voor ons weekend met vrienden in Limburg met de obligate stop voor de Double You Gin uit Wilderen 

“We zijn een warme brouwerij en alcoholstokerij en wat we op de markt brengen moet hier ook gemaakt worden”, zei een enthousiaste Mike Janssen. “Het is de eerste gedistilleerde gin die ook echt ter plaatse wordt gemaakt en waar je de streek ook echt in proeft. Het water halen we op een diepte van 92 meter. Na heel wat proeven kwamen we tot een mix van 21 verschillende plantaardige en regionale kruiden, die vergezeld moeten gaan van oud snoep. Er zit zelfs hop van ons eigen terras in het recept. De roerstok in het glas moet steeds een zoethoutstok zijn. Bij elke fles zitten vier stokken van het vergeten snoepgoed en die zorgen voor een smaakexplosie als je ze door de gin en tonic roert’, besluit Mike lachend.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek