Strafke
header-stripes

Vier scholen vormen samen Atheneum Sint-Truiden

Geschreven door Raf Vanmechelen op woensdag 12 april 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Atheneum
Vanaf 1 september 2017 treden de vier GO! secundaire scholen van Sint-Truiden onder één naam en één logo naar buiten. De GO! Middenscholen 1 en 2, het Atheneum en het Technisch Atheneum worden vanaf volgend schooljaar Atheneum Sint-Truiden.

 

"Tijdens de zoektocht naar een nieuwe naam lieten we ons inspireren door  de ideeën van leerkrachten en vooral van onze leerlingen.  
De naam Atheneum Sint-Truiden staat voor traditie, kwaliteit, duidelijke herkenbaarheid in de regio. Deze naam is tegelijkertijd het logo", zegt Rita Utens, directeur campus Domein Speelhof 2de en 3de graad TSO-BSO.     

"Hij wordt  gedragen door de leerlingen van beide campussen en het zijn precies die leerlingen die voor ons centraal staan in het dagdagelijkse schoolleven. Wij opteren voor korte, krachtige slogans zoals  ‘jouw talent onze school’ met de nadruk op de leerling en onze school. De band tussen school en leerling moet uniek zijn. Leerlingen worden persoonlijk aangesproken via de slogans."

"Onze prioriteit is inzetten op talent. De oranje kleur van talent staat voor warmte, de zon, het jeugdig optimisme. De groene letter A van Atheneum staat voor leven, groei, hoop en positivisme. Het lettertype is jong en dynamisch en sluit aan bij de huidige jongerencultuur. Op de achtergrond vind je foto’s van leerlingen die centraal staan, eigen aan ons GO! onderwijs, authentiek en eenvoudig. Ook de slogan samen leren samenleven staat centraal."
Vanaf 1 september 2017 zullen alle 12-jarigen van het eerste leerjaar A en het eerste leerjaar B les volgen op de campus Tichelrij. Vanaf 1 september 2018 zal de  campus Tichelrij zich uitsluitend toespitsen op de eerste twee leerjaren van het secundair onderwijs met leerrijke modules in het eerste leerjaar en een brede waaier van keuzemogelijkheden in het tweede leerjaar A en het beroepsvoorbereidend jaar. 

Het methodeonderwijs wordt verder uitgebouwd op de campus Tichelrij.

"Vanaf 1 september 2018 volgen alle leerlingen van 14 tot 19 jaar les in het ASO, het TSO of het BSO op de campus Domein Speelhof Sint-Truiden volgen. Uniek in de regio Sint-Truiden is het zeer ruim aanbod van studierichtingen", besluit Rita Utens.

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek