Strafke
header-stripes

Verdeelde reacties na idee van KBVB over Europees ticket

Geschreven door Truineer op vrijdag 3 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
"Dit is aanvaardbaar" versus "niet eerlijk", dat zijn de meningen nadat de KBVB communiceerde over de chaos in verband met Europees voetbal. De KBVB wil de finale tussen de vierde uit Play-Off 1 en de winnaar van Play-Off 2 sowieso laten doorgaan, ook al hangt er KV Mechelen een straf boven het hoofd.

De meeste teams zijn voorstander, behalve KV Kortrijk en STVV, niet toevallig de leiders uit Play-Off 2.

Zo zou de nummer vijf uit Play-Off 1 alsnog Europa in kunnen, al moet Mechelen dan bestraft worden én mag de winnaar uit Play-Off 2 de barragewedstrijden niet winnen. 

Niet eerlijk

"Mocht KV Mechelen uitgesloten worden, dan lijkt het mij maar eerlijk dat de verliezer van de finale tussen het nummer vier en de winnaar van play-off 2 het Europese ticket krijgt. In dat scenario heeft het nummer vijf niks, maar die hebben nu ook niks, hé", aldus Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns tegenover Het Nieuwsblad.

STVV is diezelfde mening toegedaan. "Het enige dat wij kunnen zeggen, is dat we vinden dat de kalender op zich niet mag worden aangepast", meende voorzitter David Meekers. "Als het aan ons zou liggen, gaat het vrijkomende Europese ticket naar de verliezer van de barragematchen.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek