Strafke
header-stripes

Vlaanderen investeert in 'fietsend Sint-Truiden'

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 21 april 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets en dat is ook in Sint-Truiden merkbaar. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zegt partijgenoot Jelle Engelbosch. “Fietsen in Sint-Truiden wordt vlotter en veiliger”.

 

Cncreet gaat het om de N722, de steenweg tussen Sint-Truiden en Hasselt. Er wordt 320.000 euro vrijgemaakt voor structureel onderhoud en een grondige verbetering aan de fietsinfrastructuur. Deze weg beschikt nu op de meeste plaatsen slechts over smalle fietspaden die niet afgescheiden zijn van de weg.

Hiernaast zal er in 2019 een miljoen euro vloeien naar nieuwe fietspaden langs de Luikersteenweg, waar vaak dezelfde onveilige situatie van niet afgescheiden fietspaden bestaat. Ook de verbinding tussen die Luikersteenweg en de N80 wordt aangepakt. Hier wordt het bestaande complex vervolledigd voor een bedrag van 600.000 euro.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Sint-Truiden. 

“N-VA Sint-Truiden ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt Engelbosch (NV-A). “De investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente." 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek