Strafke
header-stripes

Van kwaad naar erger in Roxy

Geschreven door Redactie op donderdag 11 januari 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: De Roxy
Theater De Roxy zette twee jaar geleden een unieke samenwerking op poten met het West-Vlaamse Prethuis van acteur Jeroen Maes. De Roxy speelt opnieuw een komedie van Maes met enkele tv-vedetten in het sappig Limburgs dialect.

 

Het West-Vlaamse Prethuis van acteur Jeroen Maes bestaat al enkele jaren. Jeroen schrijft, regisseert en speelt komedies voor het grote publiek in West-Vlaanderen, bijgestaan door een West-Vlaamse topcast. Enkele seizoenen geleden was Jeroen te gast in de Roxy met de voorstelling ‘Komen (vr)Eten’. De samenwerking verliep toen bijzonder vlot en het idee ontstond om op langere termijn samen te werken.

Maes: “Waarom zouden we onze komedies niet hertalen naar het sappige Limburgs, dachten we. De heren van Theater De Roxy, Gunter Reniers en Yves Caspar, waren direct voor het idee gewonnen. Ik koos voor mijn eerste komedie ‘Van kwaad naar Erger’. Hiervoor konden we een schitterende professionele Limburgse cast samen stellen : Hanne Troonbeeckx, Christel Vanschoonwinkel ('Spoed', 'De Kotmadam'), Marc Stroobants ('Witse'), Gerdy Swennen ('Thuis') en Gunter Reniers ('Hallo België', 'De Kotmadam').”

Gunter Reniers van Theater De Roxy : ”Voor mij is de samenwerking extra prettig omdat ik nog eens echt mijn ‘vak’ kan uitoefenen, het acteren. Ik moet mij deze keer niet bekommeren om het decor, de kostuums, de regie e.d. zoals meestal bij onze eigen producties van Het Limburgs Amusementstheater het geval is. Jeroen nam die taak zelf op zich en deed dat perfect. Het resultaat was in maart 2016 reeds te zien in ons eigen theater in Sint-Truiden. De vraag naar tickets was toen zo groot dat we vanaf dit weekend de voorstelling hernemen in enkele CC's. In de Roxy in St-Truiden staan we op 13, 14, 19, 20 en 21 januari. Het is plezant om na twee jaar terug een jasje aan te trekken dat zo goed past"

Alle info : www.deroxy.be of www.prethuis.be

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek