Strafke
header-stripes

Twintigste boekenbeurs van Kiwanis

Geschreven door redactie op donderdag 2 november 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Archief
Serviceclub Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw organiseert tijdens haar veertigste bestaansjaar voor de twintigste keer haar tweedehandsboekenbeurs. Het gebeuren vindt plaats van 2 tot en met 5 november.

Het event gaat door in de derde graad van het KCST aan de Plankstraat in Sint-Truiden. Er is gratis toegang op donderdag en vrijdag van 16u. tot 20u. en op zaterdag en zondag van 10u. tot 18u.

Het staat in de sterren geschreven dat verwoede verzamelaars donderdag zullen staan te drummen om als eerste binnen te mogen. Die curiosa, weet je?

Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw heeft er bij de vorige edities al mee uitgepakt en zal dat ook dit keer doen. Met boeken dus die uit privé-verzamelingen geschonken zijn voor het goede doel. Niet alleen pure verzamelaars maar ook boekenwurmen en “gewone lezers” vinden er hun gading. Ze kunnen er snuisteren tussen maar liefst 60.000 exemplaren.

Van de allerhoogste kwaliteit, want het kaf is duidelijk van het koren gescheiden. Fictie, non-fictie, jeugdboeken, wetenschappelijke werken, vrijetijdsboeken, noem maar op, het is er allemaal terug te vinden. 

Het is geen toeval dat de boekenbeurs in het verleden altijd zo’n 1.000 bezoekers over de vloer heeft gekregen. Ondanks het feit dat 80 procent van de boeken wordt aangeboden aan de stuntprijs van 2 euro of minder, heeft het altijd ook aardig wat geld in het laatje gebracht, bestemd voor de sociale doelen in het Truiense.

Om de 20ste editie nog meer kracht bij te zetten, pakt Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw uit met een gloednieuw initiatief. Voor de gelegenheid zijn er immers schrijvers uit de eigen streek uitgenodigd. Zij zullen er op geregeld tijdstippen voorlezen uit eigen werk. Een unieke kans dus om kennis te maken met deze Haspengouwse auteurs.

Meer info: www.kiwanissinttruiden.be

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek