Strafke
header-stripes

Twee inbrekers gevat dankzij ANPR-camera's

Geschreven door redactie op maandag 18 december 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
De lokale politie heeft een 38-jarige man uit Luik en een 37-jarige man uit Seraing gearresteerd. De twee worden verdacht van een reeks woninginbraken in onder meer Sint-Truiden.

 

Afgelopen weken werd de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken getroffen door diverse woninginbraken. Uit onderzoek bleek rond de tijdstippen van de inbraken een voertuig frequent voor te komen op onze ANPR-camera’s (automatische nummerplaatherkenning).

“Op vrijdag 15 december werd dit voertuig met twee inzittenden door een alerte politieman tijdens zijn vrije tijd gespot op de Diestersteenweg. Hierop verwittigde hij de interventieploegen”, zegt korpschef Steve Provost. 

“Ondertussen stelde de politieman vast dat één van de inzittenden uitgestapt was en zich naar de achterzijde van een woning te Melveren-centrum begaf.  De verdachte kon hierop door onze ploegen gearresteerd worden. Korte tijd later werd ook het voertuig onderschept. In de buurt bleken drie inbraken te zijn gepleegd.”

Bij fouille van de verdachten werd ondermeer een schroevendraaier aangetroffen. De verdachten, Een 38-jarige man uit Luik en een 37-jarige man uit Seraing, zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zijn aangehouden. De politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken voert het verder onderzoek. Betrokkenen komen in aanmerking voor diverse inbraken in de ganse regio.

“We hebben enorm geïnvesteerd in ons ANPR-cameranetwerk op 9 verschillende locaties. Deze inspanning loont”, aldus Veerle Heeren, voorzitter politieraad en politiecollege.

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek