Strafke
header-stripes

Truinoske verpulvert concurrentie op BK

Geschreven door Raf Vanmechelen op maandag 30 mei 2016 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Rik Vander Sanden
"Ze heeft geen tegenstand, als ze recht blijft dan wint ze", staat er vandaag over Nathalie Bex in Het Laatste Nieuws te lezen. De Truiense wielrenster won gisteren het Belgisch Kampioenschap met bijna zes minuten voorsprong op haar achtervolgster.

De Belgische titel van Nathalie Bex is volgens HLN geen verrassing. En net zo min is de manier waarop ze gisteren in Hooglede de driekleur pakte een onverwacht scenario.

"Gebrek aan concurrentie? Misschien wel, maar ik was eigenlijk niet van plan om er al in de eerste ronde van door te gaan", zegt de Truiense lachend in de krant.

De voorbije weken bewees Nathalie al over meer dan goede benen te beschikken en dus was La Bex de grote favoriete voor het BK."Ze heeft geen tegenstand, als ze recht blijft dan wint ze", viel er volgens HLN te horen. Mooie vooruitzichten, maar je moet het toch maar doen. Dus hield Nathalie woord en al in de eerste ronde koos ze voor de aanval. "Dat was niet de bedoeling, maar toen ik zag dat er niemand volgde, ben ik blijven gaan."

Aan de aankomst had Bex bijna zes minuten voorsprong op de rest van het peloton. Het Truinoske doet het zowel op de weg alsook op de piste. "Ik doe ze alle twee. Met een lichte voorkeur voor de weg." Ze kijkt nu al uit naar het WK.  "Als Belgisch kampioen goed presteren tijdens het WK, tja, wie zou daar niet van dromen."

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek