Strafke
header-stripes

Truiense ambulance doet goed werk in Burkina Fasso

Geschreven door Truineer op zaterdag 27 april 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
In Burkina Fasso rijdt een tweedehands Truiense ambulance rond om er vijf dagen per week kinderen te verzorgen. De ambulance is een initiatief van de Sint-Truidense Julie Verelst.

“Enkele maanden geleden ben ik op de idee gekomen om een tweedehands ambulance te kopen en deze te transporteren naar Burkina Faso. Precies 1 jaar geleden heb ik drie maanden stage gedaan in Burkina Faso, waaronder bij Abou Kone en Daniëlle. Zij rijden 5 dagen per week met een ambulance naar verschillende dorpen om er de mensen en voornamelijk kinderen te verzorgen. Tijdens mijn stage heb ik zelf kunnen vaststellen in welke slechte staat hun ambulance was, waardoor het Abou en Daniëlle belemmerd werden om te kunnen gaan werken en de mensen dus niet verzorgd konden worden”, zegt Julie Verelst.  

Daarom besloot ze  iets te doen en met succes. Dankzij hulp van meelevende burgers en donaties van verschillende organisaties, zoals Wereldmissiehulp heeft ze een bedrag van €15.000 verzameld voor het aankopen van de ambulance en het transporteren ervan. Het was een complexe onderneming die veel tijd heeft gekost, maar de moeite waard is geweest.

“Twee maanden geleden stond de ambulance nog bij papa in de tuin en vandaag zijn Abou en Daniëlle er voor de eerst keer mee gaan werken. Hij zal ginder nog vele jaren dienst kunnen doen waardoor veel mensen geholpen worden en er zelfs levens gered worden. Zonder jullie was dit niet gelukt, dus bij deze wil ik iedereen die mij gesteund en geholpen heeft bedanken”, besluit Julie Verelst!

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek