Strafke
header-stripes

Truienaren winnen nationale finale Kunstbende

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 18 mei 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Achille Duchateau
Charlotte Sterken, Silke Francis en Ruben Strauven uit Sint-Truiden hebben, in de categorie dans, de finale van de 'Kunstbende' in de Arenbergschouwburg in Antwerpen gewonnen. Nog drie andere inzendingen uit Sint-Truiden vielen in de prijzen.

De Kunstbend werd dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd, het is ook meteen de laatste editie. De jaarlijkse wedstrijd, waar talentvolle jongeren het in allerlei disciplines tegen elkaar opnemen, keert volgend jaar terug met een ander format en een nieuwe naam.

Op zondag 14 mei gingen de laatste finales dus door in de ‘Arenbergschouwburg‘  en ‘De Studio‘ in Antwerpen. Vier winnaars van de voorselecties in Sint-Truiden vielen nu ook in de prijzen tijdens deze finales.

In de afdeling Foto mocht Stefanie De bakker een eervolle vermelding ontvangen voor haar fotoreeks ‘ Puur ‘. In de discipline DJ  mocht MOONEX de tweede prijs in ontvangst nemen en in de discipline Muziek werd Vince met My Sanctuary als tweede geplaatst.

In de discipline Dans mochten Charlotte Sterken, Silke Francis en Ruben Strauven onder de noemer UNEXPEXTED met ‘The Essence‘ de eerste prijs in ontvangst nemen. Deze drie dansers krijgen al jarenlang opleiding in de Studio’s Phil Kevin.  De vele meegereisde sympathisanten gingen bij de prijsuitreiking volledig uit de bol. 

Tekst en foto's Achille Duchateau

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek