Strafke
header-stripes

Truienaar mee aan wieg Festicup

Geschreven door redactie op donderdag 10 augustus 2017 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Julie Putseys, Het Nieuwsblad
Twee jeugdvrienden, Jozef Plevoets (28) uit Sint-Truiden en Steven Van Herreweghe (30) uit Haacht, hebben een startup uit de grond gestampt om festivals duurzamer te maken.

 

Festicup verkoopt herbruikbare drankbekers die eruit zien als echte glazen.

Het is een gekend plaatje: een verlaten festivalweide die helemaal bedolven is onder de plastieken bekertjes. “In onze buurlanden zijn ze meer en meer aan het overschakelen naar herbruikbare drankbekers, maar in België komt dit traag op gang,” vertellen Jozef en Steven. “Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals Paradise City, maar bij de meeste festivals zijn de bekers nog niet herbruikbaar. We willen dat dit verandert. Evenementen moeten echt duurzamer worden. Mensen moeten bewust zijn van het afval dat ze creëren met die stomme plastieken wegwerpbekers.”

Beter dan glas
De drankbekers zijn beter dan glazen, oordelen de mannen. “Glas gaat snel kapot, en is minder veilig. De Festicup-bekers, daarentegen, gaan in principe niet stuk, tenzij je er met een tientonner over rijdt, ofzo. Als ze stuk gaan, zijn ze nog altijd 100% recycleerbaar.”

“Daarenboven lijken ze op echte glazen”, vervolgen de twee, “en hebben we verschillende soorten drankbekers: voor pintjes, shotjes, wijn, long drinks, enzovoort. Ze zijn ook personaliseerbaar: klanten kunnen hun eigen print kiezen.”

Lees het hele artikel

Festicup.be

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek