Strafke
header-stripes

Tribune aan de spoorweg niet voor morgen

Geschreven door Truineer op zondag 9 juni 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De verdere uitbouw van Stayen zit een beetje vast: Vlaanderen ligt dwars in het geven van een bouwvergunning, en daardoor staan er heel wat nieuwe jobs op de helling.

Hiermee wordt er ook gemorreld aan de tewerkstelling op Stayen, want volgens eigenaar Roland Duchatelet zijn door het getalm reeds enkele bedrijven, die interesse hadden voor een stek op Stayen richting Luik getrokken.

Verder vorderen de werken aan de nieuwe grasmat erg goed. De oude grasmat krijgt een nieuw leven ergens in de Balkan. “Het bewijs dat onze grasmat zich niet in de lamentabele toestand bevond zoals gesteld werd door de ploegen die op Stayen moeilijk konden winnen. Op dit ogenblijk legt men een dikke rubberlaag die de schokken opvangt zodat zware kwetsuren als breuken op ons terrein veel minder voorkomen,” zegt Duchatelet.

Die mat gaat 200.000 euro kosten en die centen wil Duchatelet recupereren van Racing Genk, van wie de supporters een gedeelte van de mat vernielden met Bengaals vuur. “Dat is 1 procent van wat ze verdienen aan de Champions League, dus onoverkomelijk moet dat niet zijn”, zegt Roland Duchatelet. Bij Genk wuift men de eis uit Sint-Truiden weg: men wil er de discussie niet via de media voeren en blijft bij zijn stelling dat ze niet alleen moeten opdraaien voor de kosten.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek