Strafke
header-stripes

"Toffe Peren", nieuw gezond perensap

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 13 mei 2016 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Dirk Valkenborg en Sebastian Contreras gaan op zoek naar 15.000 euro doormiddel van crowdfunding. Het duo pakt uit met ’Toffe Peren', een sap op basis van Conference-peren. Ook Veiling Haspengouw schaart zich achter het concept en levert exclusief de handgeselecteerde peren.

Volgens de eerste resultaten van een onderzoek blijkt dat het hoge vezelgehalte ervoor zorgt dat de suikers minder snel worden opgenomen en dat is goed nieuws voor onder meer diabetici. Het nieuwe sap kan er ook voor zorgen dat er weer een bijkomende afzetmarkt is om het overschot van de perenoogst aan de man te brengen. De Ruslandboycot loopt nog steeds en de sector blijft zoeken naar nieuwe markten.  

Het duo liet zich ondersteunen door voedingsspecialisten en ondertussen is er ook een samenwerking met Jessa Ziekenhuis en de Universiteit Hasselt om het effect van het sap op het lichaam te onderzoeken. De klinische studie richt zich vooral op de suikeropname. “Het zou een oplossing kunnen bieden om kinderen en diabetici wel gezonde sappen te laten drinken”, zegt het duo. De twee toffe peren hebben het vermoeden dat het sap wel eens het equivalent van gezond fruit kan worden. Valkenborg is onderzoeker en gastprofessor bij de Universiteit van Hasselt en Contreras is handelswetenschapper en ondernemer.

Veiling Haspengouw investeert dan wel mee in het sap maar er zijn nog meer fondsen nodig eer het op de markt kan komen. Daarom wordt er een crowdfunding opgestart
via www.toffeperen.be

Deelnemers van de Haspengouwse Gordel, die maandag start aan veiling Haspengouw, kunnen er het sap alvast proeven.

ReactiesVe zitten och op Faceboek