Strafke
header-stripes

Tim Wellens kruipt in pen

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 21 april 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Het verhaal van Tim Wellens uit Sint-Truiden, van kleine miniem tot topprof, vormt de rode draad in het boek van Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst.

De wielercoaches van het wetenschappelijke trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab, geven op basis van hun jarenlange ervaring bruikbaar trainingsadvies, voorbeelden van trainingsschema's en tientallen concrete tips. Zo laten ze zien hoe de ideale trainingsweek eruit ziet en wat je als renner moet doen in de winter, hoe je een hartslag- en een vermogensmeter moet gebruiken en wat je best wel en niet eet voor, tijdens en na de training.

Wielrenner Tim Wellens uit Stad Sint-Truiden kruipt naast op zijn fiets ook soms in zijn pen. Net zoals zo vele jongeren die beginnen met wielrennen, droomde ook Tim Wellens (Lotto-Soudal) van een carrière als profwielrenner.  Al van bij de miniemen wilde hij beter zijn dan alle anderen. Nu, zo veel jaren later,  is zijn droom uitgekomen en doet hij mee met de grote jongens.

Daarnaast gaat er ook veel aandacht naar de specifieke zaken die vereist zijn in al de verschillende jeugdcategorieën, van aspirant tot belofte. Want wielrenner worden doe je niet alleen met de benen, maar ook met het hoofd. Daarover getuigt ook Tim Wellens in dit boek, dat nu al een plaats tussen de klassiekers verdient in de wielrennerij.

ISBN 978 94 9208 187 2, Uitgeverij Kannibaal

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek