Strafke
header-stripes

Tijd om aan je fruittob te beginnen!

Geschreven door Filip Kevers op woensdag 25 juli 2018 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: HBVL-Jos Lacroix
Nu er veel vers fruit voor handen is, is het hoogtijd om aan het maken van je fruittob te denken. Zeker als je in oktober wil meedingen naar de prijzen van de 42ste editie van de wedstrijd voor de beste fruittob.
Nu het fruit rijp is, is het hoog tijd om te denken aan het maken van je fruittob, zeker als je later in de prijzen wil vallen voor de 42ste editie van 'de beste fruittob'. Die wordt zoals altijd georganiseerd door de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie. In een fruittob wordt het fruit in verschillende lagen opgelegd op alcohol. Het verschil maak je door er je eigen originele toetsen aan toe te voegen, natuurlijk.  Zo komen er elk jaar opnieuw verrasssende brouwsels boven water. Sommigen vallen in de prijzen.
Wie wil meedoen moet zijn fruittob of zijn Oude Bereiding binnenbrengen in de Foyer van de Academiezaal op zaterdag 20 oktober. Op maandag 22 oktober buigt de jury zich over kleuren en smaken, afdronk en presentatie. Op vrijdag 26 oktober worden in de Academiezaal de winnaars bekend gemaakt.

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek