Strafke
header-stripes

Tiende Stripbeurs in Veilinghuis

Geschreven door redactie op zondag 19 november 2017 in rubriek Nieuws

Fotograaf: RR
Op zondag 19 november viert de Stripbeurs in Sint-Truiden het 10-jarig jubileum. Het kan niet anders dan dat we hier een heuse feesteditie van maken, naast een aanbod van 200 lopende meter aan stands, zullen er een groot aantal nationale en internationale tekenaars aanwezig zijn."

Eerst en vooral verwelkomen wij enkele talenten uit onze eigen Limburg bodem. Wim Swerts, als tekenaar van FC de kampioenen en Markske. Kim Duchateau, een rasechte Truienaar, als tekenaar van Esther Verkest en het nieuwe album van Nero, dat tevens op de beurs voorgesteld zal worden. En Mario Boon eveneens Truienaar, tekenaar van Doomsday met zijn nieuwe album.

Als fiere ontwerper van onze affiche van dit jaar, kan uiteraard ook Hachel, tekenaar van Benjamin niet ontbreken. Maar hierbij is de lijst van aanwezige tekenaars nog niet compleet. Zullen ook aanwezig zijn: Ben Seys, tekenaar van Piet Pienter en Bert Bibber. Erik de Rop van de Geuzen en Toogpraat. Twee Italiaanse tekenaars die nog nooit in België signeerden: Bennato en Menzano van Man van het jaar, uit het fonds van de Limburgse uitgeverij Daedelus. Walter Laureysen van Killroy. Bruno Gilson uit de stal van Walthery. Dick Heins van Elsje  en Olivier Paques, tekenaar van Lois uit de studio van Jaques Martin.

Aan de stand van FC de kampioenen (Wim Swerts) krijgen de kinderen voorrang, volwassenen moeten iets langer geduld hebben.  

Onze locatie is zoals steeds feestzaal 't Veilingshuis (Tongersesteenweg 150 te Sint-Truiden). In de gezellige cafetaria kan je terecht voor een hapje en drankje. Er zijn tevens 2 grote gratis parkings beschikbaar.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek