Strafke
header-stripes

’t Hof van Stayen opent de deuren

Geschreven door Truineer op woensdag 8 mei 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Wist u dat Hof van Stayen gewoon in het groen ligt? Zonder de straat te moeten oversteken, staat u met één voet in de prachtige natuur. Ideaal voor een mooie, rustgevende wandeling tijdens uw verblijf. Vanaf nu is dat mogelijk, want Hof van Stayen opende de deuren.

De hoeve is aan de rechteroever van de Molenbeek gelegen, in een heuvelachtig landschap, midden in de boomgaarden

De bouw van een nieuw hotel aan Stayen is intussen al een tijdje bezig maar nu is Sint-Truiden een nieuw hotel rijker. De voormalige hoeve Blavier, gelegen vlak tegenover het huidige voetbalstadion, werd daartoe gerestaureerd en geherwaardeerd.

“We bouwden er trouwens niet alleen een hotel maar ook een feestzaal”, vertelt Marieke Höfte, partner van Roland Duchâtelet en afgevaardigd beheerder van de nv Stayen die het onroerend goed beheert. De naam van het hotel wordt “t Hof van Stayen’, de oude benaming van de hoeve Blavier, zoals ze in de volksmond bekend is"

De bouw bestaat uit een hotel met 25 hotelkamers of 50 bedden, en een sfeervolle feestzaal met een capaciteit van 120 man zittend aan tafel tot 200 man voor een staande receptie. Feestzaal en hotel kunnen gehuurd worden door bedrijven en groepen voor feesten en zo meer. Verschillende formules zijn mogelijk.

ReactiesVe zitten och op Faceboek