Strafke
header-stripes

STVV morgen helemaal van Japanners?

Geschreven door redactie op maandag 13 november 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: stvv
Volgens HLN zou STVV morgen de volledige overname door het Japanse DMM.com bekend maken. De krant denkt dat de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan het uitgelezen moment is om het nieuws bekend te maken, alle Japanse ogen zijn dan op ons land gericht.

Het Laatste Nieuws schrijft maandag dat de Japanners nu op het punt staan om STVV helemaal over te nemen van Roland Duchâtelet (70). Eind vorige week streek een delegatie van het Japanse onlinebedrijf neer in Sint-Truiden met als opzet: de onderhandelingen verder afhandelen.

Digital Media Market deed in juni al zijn intrede op Stayen. Het kocht toen 20 procent van de aandelen van STVV over van Duchâtelet. In augustus lekte vervolgens dat DMM de club graag helemaal zou overnemen. Eind vorige week verwelkomde STVV een delegatie van DMM. 

Grote baas Keishi Kameyama stuurde volgens HLN al eerder al een van zijn assistenten, Andrei Pinto, als een soort van verkenner naar Sint-Truiden. De Braziliaanse Japanner kreeg volgens de krant de opdracht om de club helemaal te screenen. Het zou niet uitgesloten zijn dat hij straks een functie krijgt binnen de club.

Een van de redenen voor het afhandelen van de overname zou de oefeninterland van morgenavond tussen België en Japan zijn. De aandacht van de Japanse pers is volgens HLN al op ons land gericht en heel wat lokale media zijn ter plaatse. Daarom zou het een uitgelezen moment zijn om de overname naar buiten te brengen.

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek