Strafke
header-stripes

STVV en Breys nemen afscheid van mekaar

Geschreven door Truineer op maandag 25 november 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Kevin Vanhees
Een kroniek van een aangekondigd ontslag: STVV heeft maandagavond Marc Brys en zijn assistenten ontslagen. De nederlaag tegen Charleroi was de druppel voor het Truiense bestuur. In afwachting van een nieuwe coach neemt Nicky Hayen de honneurs waar.

De Antwerpse coach arriveerde afgelopen seizoen op Stayen na een lange periode bij Beerschot in 1B. De Kanaries boden hem de kans om opnieuw aan de slag te gaan op het hoogste niveau.
 Het eerste seizoen van Brys en zijn technische staf werd een goed seizoen. Er werd tot de laatste speeldag van de reguliere competitie gestreden voor een plaats in Play Off I. Brys werd ook genomineerd voor de Trofee Raymond Goethals. Het is echter al langer bekend dat het niet goed boterde tussen Brys en de Japanse eigenaars van STVV. Ook een deel van de STVV-aanhang eiste door de tegenvallende prestaties en het geflirt met rivaal Racing Genk een ontslag van Brys, dat er nu ook komt, na de tekeurstellende partij tegen Charleroi.
STVV staat na vijftien speeldagen op een teleurstellende elfde plaats met achttien punten. STVV bedankt Brys en assistenten Issame Charaï en Bram Verbist voor de goede samenwerking, professionalisme en werkethiek en wenst hen veel succes in hun verdere carrière.
Ex-speler en huidig beloftencoach Nicky Hayen zal vanaf dinsdag de trainingen leiden.

ReactiesVe zitten och op Faceboek