Strafke
header-stripes

Strengere controle op zone 30

Geschreven door Truineer op donderdag 14 november 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
De stad Sint-Truiden zal vanaf december strenger controleren op de zone 30. Die zone 30 zal vanaf dan gelden binnen de stadsvesten en aan schoolomgevingen. Op de toegangswegen naar het centrum mogen bestuurders wel weer 50 km per uur. Het is nu bijna 15 november, dus tijd om van rijstijl te veranderen.

Vanaf 1 december vallen alle straten binnen de stadsvesten in de zone 30. Bijkomend worden er afgebakende fietsstroken aangelegd op de Naamsevest en Nieuwpoort, net als veilige oversteekplaatsen op verschillende plaatsen rond de vesten. Dat moet automobilisten ertoe aanzetten vaart te minderen. De komende maand wordt de signalisatie overal aangepast, zodat de nieuwe regeling vanaf 1 december kan ingaan.
Maar op de invalswegen zoals de Luikersteenweg en de Tiensesteenweg zullen bestuurders weer 50 kilometer per uur mogen rijden. Het college van burgemeester en schepenen nam deze beslissing na een grondige evaluatie en enquête bij 1.200 automobilisten en snelheidsmetingen.
De burgemeester benadrukt dat er vanaf nu een striktere handhaving van de snelheidslimieten komt. Meer controles dus. “Binnen de stadsvesten en aan alle schoolomgevingen wordt de zone 30 de maatstaf zodat alle misverstanden daarover uitgesloten zijn”, aldus Heeren.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek