Strafke
header-stripes

STEM@Work: onderwijs ontmoet bedrijfsleven

Geschreven door Truineer op vrijdag 13 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Toon Habraken
Op 4 december 2019 openen bedrijven verspreid over heel Limburg hun deuren voor de derde editie van ‘STEM@Work’. Leerkrachten uit het basisonderwijs zijn te gast in een bedrijf in hun buurt zoals Europower in Nieuwerkerken. STEM@work geeft hen tips om hetgeen ze daar zien toe te passen in hun lessen, zodoende dat ze daarna ook een kijkje kunnen gaan nemen met de klas. Zelfs de kleuterjuffen en -meesters zijn enthousiast en ervaren een bedrijfsbezoek als zeer leerrijk voor de kleuters.

STEM@work kadert binnen Ontdek Techniektalent, een initiatief van de provincie Limburg i.s.m. Voka – KvK Limburg. Het heeft tot doel jongeren hun talenten te laten ontdekken voor techniek en wetenschappen. Want de arbeidsmarkt roept om technisch geschoolde profielen. Studies geven aan dat je reeds best bij de allerkleinsten begint om hen hun talenten te laten ontdekken. Daarom dat het onderwijzend personeel uit het kleuter- en basisonderwijs gestimuleerd wordt om een bedrijfsbezoek te brengen, en dit te vertalen naar de leerstof in de klas.
Europower zet in om kinderen op hun maat het bedrijf te laten leren kennen. Op die manier ontstaat er een wisselwerking tussen bedrijf en omliggende scholen. “Een meerwaarde voor het bedrijf, maar ook voor de school”.

Europower en de pedagogische begeleiders zij opzoek gegaan naar een leuke en leerrijke aanpak om de kinderen te ontvangen in hun bedrijf. Ook ontwikkelen ze samen opdrachten waarmee de leerkracht in de klas aan de slag kan, en waarop in het bedrijfsbezoek wordt verder gebouwd.

ReactiesVe zitten och op Faceboek