Strafke
header-stripes

Stem voor Sint-Truiden, Gouden Kinderschoen

Geschreven door Raf Vanmechelen op donderdag 16 maart 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: RR
Sint-Truiden heeft een nominatie op zak voor de Gouden Kinderschoen. Brede School, een project in samenwerking met de vzw In-Z, is geselecteerd voor één van de 5 trofeeën. Ook u kan stemmen.

De Gouden Kinderschoen is een actie van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG), om lokale kinderopvanginitiatieven in de kijker te zetten.  

Sint-Truiden heeft zich kunnen selecteren in de categorie ‘samenwerking’ met de Brede School. Met dit project biedt het stadsbestuur samen met de vzw In-Z activiteiten van Truiense verenigingen aan in de scholen. Op die manier kunnen kinderen na schooltijd hun vrije tijd zinvol invullen, zonder dat hun (groot)ouders zich moeten haasten om na het laatste lesuur tijdig aan het klaslokaal te staan.

“Maandelijks maken zo’n 200 kinderen van deze dienst gebruik, wat duidelijk maakt dat onze investering van 18.000 euro per jaar haar vruchten afwerpt”, zegt schepen van Jeugd en Flankerend onderwijs Hilde Vautmans.

Stemmen
Het stadsbestuur roept iedereen daarom op om het project te steunen. Dat kan door vóór 1 april te stemmen voor de kandidatuur op www.goudenkinderschoen.be/stem/samenwerking. De 15 inzendingen met de meeste stemmen belanden op de shortlist en worden uitgenodigd op de Inspiratiedag Kinderopvang op 27 april in Gent. Daar krijgen de 5 beste initiatieven een Gouden Kinderschoen uit handen van minister Jo Vandeurzen.

 “Als stadsbestuur zijn we heel fier op onze Brede School. Hiermee bieden we niet alleen een leuke service aan onze verenigingen en scholieren, maar geven we ook een duwtje in de rug van onze sociale economie. Voor de coördinatie van de activiteiten doen we namelijk een beroep op mensen uit deze sector, zodat ook zij extra kansen krijgen”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

 

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek