Strafke
header-stripes

Stad zal samenwerken met Vlaamse Ombudsdienst

Geschreven door De redactie op maandag 17 juni 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Vlaamse Ombudsdienst
Snt-Truiden wil de kwaliteit van de behandeling van meldingen en klachten verbeteren en zal daarom als tweede gemeente in Limburg een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar sluiten met de Vlaamse ombudsdienst. Ook het Zorgbedrijf kan instappen. En er komt ook een uniek telefoonnummer.

Het was ombudsman Bart Weekers die het opzet tijdens de gemeenteraad kwam toelichten. Bedoeling van de inschakeling van de ombudsdienst is de individuele dienstverlening naar de burger toe alsook het kader waarin dit gebeurt te helpen verbeteren. Vaak krijg je een oplossing of antwoord voor je probleem of vraag aangereikt door de gemeente. Vaak loopt het dan ook goed tussen overheid en burger. Maar af en toe hapert het. Denk aan een mogelijke controverse rond stank, lawaai, hinder of wateroverlast. Zo blijft het ongenoegen. In dat geval kan die burger rekenen op de Vlaamse contacten en expertise van de ombudsman. In eerste instantie zal de gemeente samen met de melder naar een oplossing zoeken voor de klacht, natuurlijk. Indien het probleem niet opgelost geraakt, kunnen Truienaren zich richten tot de Vlaamse Ombudsdienst.

 Daarnaast pakt de stad ook uit met een sluitend reglement dat de klantvriendelijke en uniforme aanpak van meldingen en klachten te verzekeren.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek