Strafke
header-stripes

Sorptimisten kleuren de markt oranje

Geschreven door Truineer op woensdag 27 november 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Sorop
In meer dan 90 landen wereldwijd wordt vanaf 25 november 16 dagen actie gevoerd, onder de noemer 'Orange the World'. De actie start op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen om aandacht te vragen voor een toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Waarom Orange the World? 'Het is een krachtig symbool. Door zo'n actie denkt iedereen weer even: doe ik wel genoeg, kan ik meer doen om de rechten van vrouwen te beschermen?  “Geweld tegen vrouwen is een van de meest voorkomende, hardnekkige en vernietigende mensenrechtenschending in onze wereld en vormt een bedreiging voor miljoenen meisjes en vrouwen. Daarom laten wij ons zien: om een stem te zijn voor al die vrouwen en meisjes die dat niet kunnen.”, zeggen de Truiense Soroptimisten. Ze deelden oranje bloemen en ballonnen uit aan de marktgangers.
Van 25 november tot 10 december kleuren trouwens gebouwen wereldwijd oranje en hiermee vragen de Soroptimisten in samenspraak met de Verenigde Naties en vele andere organisaties om geweld tegen vrouwen te stoppen! In het kader van Orange the world deelden ze in Sint-Truiden tijdens de wekelijkse markt oranje bloemen en ballonnen uit aan de marktgangers.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek