Strafke
header-stripes

Slachtoffers vliegtuigongeval krijgen gedenkteken

Geschreven door Jos Lacroix op maandag 19 augustus 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Luc Engelbosch
In Jeuk is een gedenksteen onthuld op de plaats waar in 1965 een Pools vliegtuig neerstortte. Dit monument brengt hulde aan de vier bemanningsleden die hierbij het leven lieten.

Dit monument wil hulde brengen aan de vier bemanningsleden die het leven lieten bij deze crash. De gedenksteen is een initiatief van HAL, een vereniging van metaaldetecoristen die in februari van dit jaar op zoek ging naar restanten van het vliegtuig.
Voor de inhuldiging waren bijzonder veel Polen afgezakt, waaronder twee kinderen van de piloot en twee kinderen van de copiloot. “We zijn erg aangedaan door dit initiatief en waarderen deze blijvende herinnering ten zeerste”, zo reageerde de geëmotioneerde dochter van de overleden copiloot. Opvallend was de grote aanwezigheid van Polen uit de omgeving.
Na de volksliederen volgden nog enkele toespraken, onder meer door buurtbewoner Remi Castro, die getuige was van het ongeval. Ook kwamen er twee vliegtuigen overgevlogen. Daarna legde een afvaardiging van het schepencollege van Gingelom bloemen neer. Ook de Poolse delegaties zorgden voor veel bloemen en vlagjes, tijdens een plechtigheid, boordevol emoties.

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek