Strafke
header-stripes

Sint-Truidens Monopolyspel in Carrefour

Geschreven door Truineer op woensdag 4 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Truineer
Na Brugge, Gent en Antwerpen heeft nu ook Sint-Truiden als eerste Limburgse stad een eigen versie van Monopoly. Het initiatief komt van het team van Carrefour Market in Brustem om het vijfjarig bestaan van de supermarkt te vieren. En dat is een echt huzarenstukje, als je weet dat Hasbro, de Amerikaanse spelletjesfabrikant achter Monopoly, jaarlijks maar enkele steden en gemeenten de toelating geeft om een eigen editie van het bordspel te ontwikkelen.

Met deze stunt is int-Truiden de eerste Limburgse stad met een eigen Monopoly-versie en de vierde van Vlaanderen. Uiteindelijk zou dit spel ook weer het toerisme moeten aanvijzelen

Franchisehouder Gerry Groven hoopt dat de Truiense editie van Monopoly vanaf volgende week in zijn winkelrekken ligt. De Grote Markt staat centraal op het spelbord en wordt omringd door straten uit elk kerkdorp. Straks kan je huizen bouwen in de Stapelstraat, Luikerstraat, Stationstraat en Schepen Dejonghstraat, maar ook in de Wilderenlaan, Gelinden-Dorp of Halmaalweg. Alleen wie in de gevangenis belandt, zal Sint-Truiden moeten verlaten...richting Hasselt.

Wie het spel wil kopen kan nog tot en met 31 december zegels sparen in de winkel in Brustem. Per aankoopschijf van twintig euro, valt één zegeltje te verdienen. Tien zegels zijn goed voor een korting van twintig euro op de originele prijs van 69,99 euro. Het is spel is ook zonder zegels te koop. De supermarkt schenkt per verkochte speldoos ook 2,50 euro aan de Warmste Week.

ReactiesVe zitten och op Faceboek