Strafke
header-stripes

Sint-Truiden lanceert stadsapp

Geschreven door Raf Vanmechelen op woensdag 1 februari 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Raf Vanmechelen
Sint-Truiden wil alle burgers met een smartphone samenbrengen in een stadsapp. De applicatie is vanaf 1 februari gratis te downloaden via de appstores. "53 procent van de Vlamingen heeft een slimme telefoon en daar willen we gebruik van maken", klinkt het.

Met de app kan je onder meer een melding doen aan het stadsbestuur, een bestelling bij een handelaar plaatsen, lokale verenigingen volgen en zelfs officiële attesten aanvragen. Een nieuw ontwikkelt systeem koppelt de app met de identiteitskaart en de privacycommissie zette het licht daar al voor op groen. 

"We zijn de eerste in Vlaanderen waar de burgers in één digitale gemeenschap veilig met elkaar kunnen communiceren", zegt schepen van Digitalisering Carl Nijssen (CD&V). "Er is een eenmalige aanmelding via een laptop of pc met de eID nodig en vanaf dan is de identiteitskaart en de smartphone gekoppeld. Zo weet iedereen in het netwerk, ook onze diensten, dat het werkelijk om de de persoon gaat die communiceert. Mensen kunnen hun eID ook vanaf volgende week (7 februari) laten koppelen in het stadskantoor."

"We gaan het platform ook inzetten voor handelaars. Zo ga je bestellingen kunnen plaatsen en zelfs een tafel in een restaurant boeken", zegt schepen Pascal Vossius (Open VLD). 

Met de app ga je ook een activiteitenkalender, nieuws, ophaaldagen van huisvuil en wachtdiensten kunnen raadplegen. "Het is onze taak om mensen samen te brengen, als lokale overheid staan we het dichtst bij de mensen. We brengen nu alle Truienaren samen met deze toepassing."

Video

 

 ReactiesVe zitten och op Faceboek