Strafke
header-stripes

Sint-Truiden krijgt 104.000 euro voor fietspaden

Geschreven door Raf Vanmechelen op dinsdag 7 februari 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: IF
Stad Sint-Truiden krijgt een subsidie van zo’n 104.000 euro van de provincie Limburg voor de aanleg van fietsinfrastructuur. Dat maakte gedeputeerde Ludwig Vandenhove dinsdag bekend.

De subsidie komt er voor de aanleg van fietsinfrastructuur op de Stationsstraat en op een deel van de Tiensesteenweg en Stapelstraat. “Als provincie ondersteunen we ook de lokale besturen in hun fietsbeleid. Met de hulp van de subsidie ‘Fietsvoorzieningen binnen het Fietsfonds’ kunnen steden/ gemeenten fietsvoorzieningen aanleggen op de routes van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk”, aldus Vandenhove (SP.A).

Dit netwerk legt de belangrijkste fietsverbindingen vast in de provincie Limburg. Dit zijn verbindingen tussen de grotere woonkernen en attractiepolen zoals bedrijven, scholen en winkelcentra. De totale lengte van het functionele netwerk in Limburg bedraagt zo'n 1.940 km. 
De toegekende subsidie aan de stad Sint-Truiden kadert in het reglement ‘Fietsvoorzieningen binnen het Fietsfonds’.   “Het provinciebestuur betaalt de volledige subsidie en vordert zelf 40% terug van het Vlaamse Gewest”, aldus Vandenhove.

 ReactiesVe zitten och op Faceboek