Strafke
header-stripes

Sint-Truiden klaar voor Apres Ski

Geschreven door redactie op donderdag 21 december 2017 in rubriek Truineer Tipt

Fotograaf: Shop & The City
Voor de eerste keer duurt de alombekende Après Ski van Sint-Truiden tot 1u30. Het stadsbestuur maakt een uitzondering omdat dit openluchtfeest het grootste evenement van het jaar is.

Elk jaar weer kent het verhaal een succes. Ondertussen groeide het evenement uit tot een regionaal begrip met bezoekers vanuit heel Sint-Truiden en daarbuiten. 

Nieuwe vereniging

“Voor het eerst neemt er dit jaar een nieuwe vereniging deel. VK Bautershoven neemt de plaats in van De Koninklijke Truiense basketbal. Ze stonden als eerste op de wachtlijst” aldus Marijn Ghys van Shop & The City. “We waren enorm verrast toen we telefoon kregen van de Shop & The City dat we mochten deelnemen. We waren de eerste op de wachtlijst en hoopten elk jaar toch wel op een plaatsje. We zijn blij dat we nu eindelijk aan de beurt zijn” aldus Axel Demaret van VK Bautershoven

Geanimeerd en divers muziekprogramma primeert

Shop & The City zorgt elk jaar voor een geanimeerd en divers programma.  “We zijn een evenement voor jong en oud. Om die reden kiezen we voor verschillende soorten muzikale acts. We starten me Truiens jonge talenten Thouilio & La Strick. Om 18u maken ze plaats voor Skyve. Deze Studio Brussel DJ speelt jaarlijks op de Studio Brussel Snowcases in de Alpen. Je vindt hem ook terug op internationale festivals zoals Tomorrowland & Pukkelpop. Nadien zorgen DJ Dimi, Frank M en Lassy FM voor een stevige dosis ambiance. Snowtravel voorziet dit jaar voor de afsluiter. Zij brengen DJ Carlo & Joe Hardy mee. Vorig jaar barste de Grote Markt helemaal uit zijn voegen. Een tweede optreden kon dus niet uitblijven” aldus Robin Paesen van Shop & The City.

Veiligheid 

Gezien de huidige situatie heeft de organisatie er alles aan gedaan om de veiligheid en het comfort van de bezoekers te garanderen. “We vragen de bezoekers om geen grote handtassen (kleine kunnen wel, red) of rugzakken mee te brengen. Deze zijn ten strengste verboden op het evenemententerrein. Glas, messen en andere wapens zijn uiteraard ook niet toegestaan. Aan de ingang zal hierop gecontroleerd worden” aldus Pascal Vossius, Schepen van Evenementen. Op diverse plaatsen vlakbij de Grote Markt worden blokkades opgesteld. Via camera’s wordt het hele evenemententerrein nauwlettend in de gaten gehouden. 

Deelnemende verenigingen: C.V. De Amateurs, C.V. De binke, Fortuna Sint-Truiden, STRC, Jong Open VLD, Real Yappa, Davost, JCI Haspengouw, Sunshine Project International, Een Hart Voor Senegal, Orde Van De Commenduur, Stam Velm, STVV, TC Wimbledon, Jong STVV, Zepperen Brustem, Sint-Trudo Scouts, Fifty One, Leopold Tennis & VK Bautershoven

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek