Strafke
header-stripes

Sint-Truiden is diervriendelijk

Geschreven door Raf Vanmechelen op vrijdag 13 juli 2012 in rubriek Nieuws

Fotograaf: hoolhoevebriards.blogspot.com/
Het provinciebestuur van Limburg lauwert op vrijdag 13 juli de stadsbesturen van Sint-Truiden en Herk-de-Stad voor hun inzet rond dierenwelzijn. Ze ontvangen beiden een label 'Diervriendelijke gemeente'.

'Limburg heeft al een jarenlange traditie in het uitstippelen van een beleid rond dierenwelzijn. Het is daarin nog altijd een unicum in België', weet gedeputeerde Walter Cremers. 'Maar ook tal van Limburgse gemeenten volgen dit voorbeeld en voeren een beleid dat dierenwelzijn centraal stelt. Het provinciebestuur stuurde een enquête uit naar alle Limburgse steden en gemeenten om te polsen naar initiatieven rond dierenwelzijn.'
 
Twee gemeenten haalden de hoogste score en ontvangen het label. Om 10 uur ontvangen burgemeester Ludwig Vandenhove en schepen van dierenwelzijn Els Snijers het label voor de stad Sint-Truiden, in de inkomhal van het Stadhuis op de Grote Markt.

Vervolgens, om 11.15u overhandigt de gedeputeerde het label voor Herk-de-Stad aan burgemeester Danny Pauly en schepen van dierenwelzijn Magda Raemaekers, in dienstencentrum De Cirkel.

 ReactiesVe zitten och op Faceboek