Strafke
header-stripes

Shop & The City-kaart wordt ook betaalkaart

Geschreven door redactie op woensdag 6 december 2017 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Shop & The City
De Truiense handelaarsvereniging Trud’Or pakt in samenwerking met de stad Sint-Truiden en groeibedrijf Punch Powertrain uit met een opgewaardeerde versie van de Shop & The City-kaart. De kaart is voortaan namelijk ook een betaalmiddel.

 

“De nieuwe kaart blijft een universele digitale klantenkaart, geldig bij honderden handelaars in de regio. Maar de succesvolle kaart krijgt een extra functie: voortaan kan je er ook mee betalen in winkels en op alle grote stadsevenementen in Sint-Truiden”, zegt schepen van lokale economie Pascal Vossius. De nieuwe kaart vervangt de eerste keer de klassieke drankbonnen tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt in Sint-Truiden en kan je gebruiken in de Cristal Winterchalet. 

Stad Sint-Truiden zet in op innovatie en bouwt daarom al enkele jaren aan een Smart City. “Het concept van de Shop & The City-kaart, die we lanceerden in 2014, was uniek”, zo blikt Pascal Vossius terug. “De digitale klantenkaart vervangt sindsdien het veelvoud aan klantenkaarten bij de deelnemende handelaars. Met de kaart verzamel je punten wanneer je iets aankoopt bij de deelnemende handelaars, en kom je zo elke maand in aanmerking voor een prijs. Daarnaast blijf je op de hoogte van originele klantenacties van de Truiense handelaars. Het concept sloeg zo goed aan dat een rist andere shoppingsteden het intussen kopieerden. We behouden dus de basis van deze succesformule. Zo blijven we in de toekomst elke maand een auto en heel wat andere mooie prijzen verloten.” 

Geen verloren drankbonnen meer
Omdat een innovatieproces niet stopt na een succesvol initiatief, zet Trud’Or wel een volgende stap met de Shop & The City Punch-kaart. “Met deze kaart verbinden we opnieuw enkele belangrijke onderdelen van onze stad. Zo maken we onze stad slimmer en klaar voor de toekomst”, vertelt burgemeester
Veerle Heeren. “De nieuwe kaart is alles wat de oude was, met een zeer interessante extra. De kaart is voortaan namelijk ook een betaalmiddel. Bruikbaar bij alle deelnemende handelaars én op alle grote evenementen die in de stad plaatsvinden. Om dit mogelijk te maken investeerde de stad in de nodige technologie.” 

“De toepassing biedt heel wat voordelen”, vervolgt Pascal Vossius. “Zo vinden mensen een dag na een event geen drankbonnen meer in hun broekzak of handtas. Bonnen die niet meer bruikbaar zijn. De waarde die nog op de kaart staat, neem je gewoon mee naar een volgend event of gebruik je om iets te kopen bij een handelaar. Op deze manier pikt de lokale middenstand een extra graantje mee van evenementen die op de Grote Markt plaatsvinden.”

Toekomstgericht concepten ondersteunen
Voor het uitbrengen van de nieuwe kaart zocht en vond Trud’Or een geschikte partner. Punch Powertrain is een bloeiend bedrijf aan de rand van de stad, dat op deze manier de lokale economie in het centrum van de stad steunt. “De Shop & The City kaart is voor ons een duidelijke match”, zegt Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain. “Niet alleen omdat we iets aan de Truiense gemeenschap willen teruggeven, maar ook omdat Punch Powertrain zich inzet voor innovatie en toekomstgerichte concepten wil ondersteunen. Als groeiend bedrijf zijn we steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. Via deze kaart willen we in contact blijven met de lokale gemeenschap, zodat toekomstige nieuwe collega’s vlot de weg naar ons bedrijf vinden.”

Betalen tijdens Kerstmarkt
Trud’Or verdeelt de nieuwe Shop & The City Punch-kaart voor het eerst op het Warmste Plein. “De nieuwe kaart is het enige betaalmiddel in de Cristal Winterchalet”, legt Shop & The City-manager Marijn Ghys uit. “Aan de kassa krijgen bezoekers geen drankbonnen maar een Shop & The City Punch-kaart met het gewenste bedrag op. Voor een nieuwe kaart betalen mensen 1 euro. We helpen iedereen om de gegevens over te zetten van de oude kaart op de nieuwe, zo gaan er geen punten verloren. Mensen die geen evenementen bezoeken, kunnen de gewone Shop & The City kaart blijven gebruiken.” 

 

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek