Strafke
header-stripes

Schrijf Sinterklaas een brief!

Geschreven door Truineer op donderdag 14 november 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Aan Clockemstraat 21, 3800 Sint-Truiden is een leuke postbus te zien, aangepast aan de tijd van het jaar. Sinterklaas zal er tevreden om zijn en een neus maken naar al die kerstmannen die veel te vroeg Jingle Bells lopen te zingen. Want in die bus kunnen alle kinderen hun post naar de Sint sturen.

Een briefje schrijven aan de Goedheilig Man is een traditie die gelukkig stand houdt. Elk kind heeft wel zijn wensen of dromen en die kunnen slechts realiteit worden als de Sint (en sommige andere mensen) ervan op de hoogte wordt gebracht. Alle kinderen kunnen tot 29 november 2019 een brief naar de Sint schrijven, want ze moeten de Post toch ook de tijd geven om al die brieven te bezorgen. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Want daat houdt de Sint van!

Ook scholen kunnen samen met hun leerlingen een brief naar de Sint schrijven. De juf schrijft een brief en voegt er de tekeningen of briefjes van de kinderen bij.

Het is belangrijk dat de naam van het kind of de juf/meester, samen met het adres van het kind of de school op de achterkant van de omslag vermeld staan.

En voor diegenen die het nog niet of niet meer zouden weten: het adres van de Sint is nog steeds:

Sinterklaas
Spanjestraat 1
0612 Hemel

Oh ja, BPost zegt dat je er geen zegel op moet plakken. De Sint-post gebeurt gratis.

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek