Strafke
header-stripes

Sofie Sloef kondigt de lente aan

Geschreven door De Redactie op zaterdag 23 maart 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Truineer
Normaal gezien duurt de winterslaap van een schildpad tot einde maart. Sofie Sloef, 56 jaar jong en Truinoske, verliet nu al haar ondergrondse schuilplaats. Het sein voor vervroegd lenteweer.

Voor Miel (5) was het een sensatie toen hij gisterenochtend opstond. Vanuit zijn slaapkamervenster zag hij dat ook Sofie eindelijk weer ontwaakt was. Er was geen houden aan. Die kleren en schoenen moesten aan. Kwestie van zo snel mogelijk met zijn troeteldier te kunnen spelen. 't Was ook hoog tijd, natuurlijk, want beiden hadden elkaar een winter lang moeten missen.

Sofie houdt haar winterslaap al jaren buiten. Op een steeds identieke plaats, onder de grond, in een stadstuintje. Gisteren begon ze zichzelf uit te graven. Vandaag zocht  ze het groene gras op. Na een lauw badje zal het echter nog twee weken duren voor ze echt weer zal beginnen eten -ook al wou Miel ze absoluut nu al wat witloof geven- en zal aandikken, hopelijk richting een zachte lenter en een warme zomer, en zo verder richting een nieuwe winterslaap. Van een leven gesproken.

ReactiesVe zitten och op Faceboek