Strafke
header-stripes

Schepen Pierard wil een stedelijke webshop

Geschreven door Filip Kevers op donderdag 7 februari 2019 in rubriek Streeknieuws

Fotograaf: Stad Sint-Truiden/Youtube
Meer grote ketens, extra kleinschalige en hype winkels en -vooral- een stedelijke webshop. Dat is het plan van schepen voor middenstand en handel Jos Pierard om 'winkelen in Sint-Truiden' een extra boost te geven.

In Droneport vond de nieuwjaarsreceptie voor de gestelde lichamen plaats. In een prachtige animatiefilm ontvouwden burgemeester en schepenen hun plannen voor de komende legislatuur. 

Vooral schepen voor handel en middenstand Jos Pierard pakte uit met een opgemerkte tussenkomst. Hij wil meer grote ketens in de binnenstad die er op hun beurt moeten voor zorgen dat meer klanten en en jeugd  in Sint-Truiden blijven winkelen. Daardoor worden kleinschaligere winkels en boetieks extra ondersteund. Meer differentiatie in die kleinere winkels is ook een doel.

Daarnaast wil Jos Pierard de boot van de digitalisering niet missen. Een stedelijke webshop, samen met Shop & The City,  is zijn plan. "Dat moet een webshop worden waar al onze handelaars hun producten kunnen verkopen. Multichannel, gekoppeld aan afhaalboxen, 7 dagen op 7, 24 op 24,  is het einddoel. Zo kan onze plaatselijke handel en middenstand een antwoord bieden op de internetmastadonten die nu met een groot deel van de koek gaan lopen", aldus nog Pirard.

Het filmpje zien jullie hier

 

 

ReactiesVe zitten och op Faceboek