Strafke
header-stripes

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

Geschreven door redactie op vrijdag 27 december 2019 in rubriek Nieuws

Fotograaf: Atelier Radoux
Het blijft de volgende dagen droog met ongeveer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dit betekent ook dat het 's nachts licht zou kunnen vriezen.

Vrijdag 27 december

De bewolking die met de regenzone van vannacht samenhangt zorgt tijdelijk nog voor een grijs weerbeeld, maar vanuit Nederland zijn er brede opklaringen op komst. Deze zullen in de loop van de namiddag de omgeving van Sint-Truiden bereiken. De rest van de dag blijft het dan ook volledig droog.

Het wordt vandaag niet warmer dan een graad of 7. De wind is intussen naar het oosten gedraaid en zwak tot matig van kracht.

Mogelijk gaat het vannacht zowaar nog eens een graadje vriezen, maar dat zou dan het gevolg zijn van een heldere en windstille atmosfeer. Sneeuw is er zeker niet te verwachten.

Zaterdag 28 december

Op zaterdag stijgt de luchtdruk in de buurt van Sint-Truiden tot zo'n 1040 hPa. 
Het blijft dan ook droog met brede opklaringen en soms eens wat meer wolken.
De wind komt uit het oosten en is zwak van kracht. Met maxima rond +6°C zitten we ook eindelijk nog eens op een normaal niveau voor de tijd van het jaar. 

Tijdens de nacht naar zondag zal het vermoedelijk tot lichte vorst komen. Dit vanwege de brede opklaringen en de afwezigheid van wind.

Zondag 29 december

Ook op zondag blijft het in Sint-Truiden heel de dag droog. Van tijd tot tijd zullen er wolkenpartijen voorbij schuiven, maar de zon zal zeker ook aan het woord komen.
De temperatuur bereikt een maximum in de buurt van +6°C.

De minima blijven sterk afhankelijk van de bewolkingsgraad. Hoe minder wolken, hoe lager de temperatuur en hoe groter de kans op een graadje nachtvorst. De bovenlucht is echter nog steeds zeer zacht, met op 1600 meter hoogte ongeveer +8°C. Dit zal een extreme afkoeling voorkomen. We hebben dus te maken met een ongezonde temperatuursinversie.

Trend vanaf maandag

Ook de laatste dagen van 2019 zullen rustig en droog verlopen. Pas ten vroegste vrijdag kan er weer regen vallen.
Koning Winter stuurt ons nog steeds zijn kat.

Ruben Weytjens

Weerkaarten kunnen soms snel veranderen. Voor een dagelijkse opvolging van de ontwikkelingen kan u terecht op www.rubenweytjens.be

ReactiesVe zitten och op Faceboek